Moj Roverek wyjechal z fabryki bez dodatkowej pary "oczu".
Poprzedni wlasciciel postanowil zmienic ten stan rzeczy.
Pech jednak chcial, ze zrobil to w strasznie badziewny sposob i z kiepskim efektem.
Na zdjeciu mozecie zobaczyc jak to wyglada w tej chwili.
Jedyna zaleta jest to, ze mam oryginalny wlacznik i halogeny faktycznie swieca po jego uzyciu.
Chcialbym jednak zalozyc oryginalne halogeny, zeby wygladalo to jakos sensownie.
Co do tego celu potrzebuje? Oryginalne halogeny napewno. A poza tym?
Zapewne metalowe ramki, na ktorych sa zamocowane? Cos jeszcze?
Teraz kolejna kwestia, czy da rade je zalozyc bez odkrecania zdezaka?
Wiem, ze napewno musialbym powiekszyc obecne otwory, wiec tutaj tez nasuwa sie pytanie.
Jak to zrobic, zeby zredukowac mozliwosc powstania ewentualnych dodatkowych uszkodzen zderzaka?
Jestem otwarty na wszelkie rady i sugestie.
Szczegolnie tych osob, ktore przeprowadzaly podobna operacje.
SPAMU¦
Wysłany: Pią Cze 12, 2009 03:07 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Niestety bez sciagania zderzaka sie nie obędzie.A zdjac zderzak to prosta sprawa, tam od srodka masz kreseczki jak trzeba wyciac zeby halogeny pasowały.
Mozesz tez mnie czasami minac na osiedlu malarzy, bo widze ze w tej okolicy pracujesz, a ja z kolei pomieszkuje
szczegóły szczegóły... bo ja jeszcze póki co na tym osiedlu też pomieszkuje.... nastęną razą migaj trąbaj machaj(tylko we mnie nie wjedz ) i dawaj znaki pozdrawiania a najlepiej zatrzymaj to dam Ci obowiązkowe naklejki pod ramke teblicy rejestracyjnej
spota będziemy nie dlugo jakiegos sklejać
oczywiście na lewą i prawą stronę, domagaj się również gum uszczelniających (takie oringi z naciętą wzdłuż szparą po obwodzie- zakładasz je w otwór w zderzaku przed przykręceniem lamp). Przypuszczam, że przełącznik i przekaźnik masz już zamontowany, jeśli obecne "halogeny" Ci świecą. Chcesz więcej - szukaj w moich postach, sam montowałem i opisałem, Pozdr.....
Wielkie dzieki, jestem dzwieczny
A bylbym jeszcze bardziej, gdybys podal mi linka do swoich tematow o montazu halogenow.
Zanim zalozylem temat oczywiscie szukalem podobnych, ale nie udalo mi sie znalezc nic pomocnego.
Widocznie gdzies przeoczylem Twoj, wiec prosze o pomocny link...
Wielki dzieki za link do kompendium wiedzy w sprawie halogenow w R45
Jednak po przeczytaniu Twojego watku nieco przyhamowalem swoje zapaly.
Jak widze roboty jest sporo i do tego oryginalne halogeny sa po prostu bardzo drogie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum