Wysłany: Czw Cze 28, 2007 22:23 [R75] Zasada działania kontroli trakcji - TC
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.5 Rok produkcji: wszystkie
Witam
Czy ktoś mi moze wyjasnic zasade działania kontroli trakcji w Roverku 75. Tam na podszybiu pod maską jest taki silniczek do kontroli trakcji i od niego idzie linka do przepustnicy powietrza, U mnie ta linka jest luzno i przepustnica jest cały czas otwarta, czy tak powinno być czy raczej linka powinna byc napieta i przepustnica powinna byc cały czas zamnkieta hmmmm
Ostatnio zmieniony przez apples Nie Cze 12, 2011 23:22, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Czw Cze 28, 2007 22:23 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
jeśli jest kontrola trakcji to napewno nie wykorzystuje jakiejś dodatkowej przepustnicy...
pewnie chodzi o przepustnicę do nawiewu z zewnatrz, albo do obiegu zamkniętego...
moze opiszesz bliżej ten silniczek...
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Pomógł: 317 razy Dołączył: 02 Kwi 2007 Posty: 2766 Skąd: NOWE MIASTO N/W wlkp
Wysłany: Pią Cze 29, 2007 00:28
w roverku 75 kontrola trakcji wykorzystuje przepustnice gazu! aby sterować klapą . w 75 są 3 rodzaje przpustnic. bez niczego z jednym potencjometrem, z kontrolą trakcji i dwoma potencjometrami, i 3 asr i tempomat ten model już jest na maxa rozbudowany
[ Dodano: Pią Cze 29, 2007 1:33 am ]
ale jeszcze jedno czy ty masz wogóle kontrole trakcji , najlepiej zrób zdjęcie przycisków, pod klimą to mogę coś więcej odpowiedzieć, bo z twojego tłumaczenia wynika że mówisz o ogrzewaniu
_________________ SERWIS ROVER MG TESTER MG ROVER T4 TEL:
0504045682 Z BRAKU CZASU RZADKO JESTEM NA FORUM , NAJLEPIEJ DZWONIĆ PO 18
ja mam na konsoli trojkącik z wykrzyknikiem w kółeczku, posiadam równiez tempomat w Roverku, lae juz chyba znalazłem odpowiedź na swoje pytanie, oto one: http://pl.wikipedia.org/wiki/ASR
ja mam na konsoli trojkącik z wykrzyknikiem w kółeczku, posiadam równiez tempomat w Roverku, lae juz chyba znalazłem odpowiedź na swoje pytanie, oto one: http://pl.wikipedia.org/wiki/ASR
Odpowiedź na Twoje pytanie jest również w technicznym FAQ, do którego powinieneś zajrzeć zanim zadałeś pytanie.
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
Witam
Mam dwa pytanka ztym że jedno nie powinno byc na tej stronie;
po wciśnięciu przycisku kontroli trakcji na wyświetlacz u góry między zegarami tam gdzie jest mała nawi zapala mi się kontrolka czy tak powinno byc, drugie pytanie na tym wyświetlaczu po włączniu przycisku świateł przeciwmgielnych tylnych zapala mi się kontrolka,sprawdzałem wszystkie światła działają czy tak powinno byc
pozdrawiam Gogo
Tak powinno być przy czym kontrolka trakcji w tym przypadku sygnalizuje jej wyłączenie a świateł włączenie
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum