Wysłany: Nie Cze 28, 2009 20:54 [R200 1.6, 98'] zmiana blendy na tą z R25
Mam pytanie, co z lampkami oświetlającymi rejestrację, jak to wygląda, bo mogę zakupić blendę, ale przecież rejestracja jest oświetlana dwoma żarówkami które są pod blendą i się zastanawiam jak to wszystko wygląda gdyby założyć tą od R25.
SPAMU¦
Wysłany: Nie Cze 28, 2009 20:54 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
1 pewne klopoty ze srubami od blendy bo sa na trokatny srubokret , troche WD-40 i idzie odkrecic krzyzakiem
2 odkrecasz 2 lampki i wyciagasz je przez otwory z tylu blendy (blenda stara juz odkrecona )
3 przeciagasz lampki przez otworki z tylu blendy od 25-ki
4 przykrecasz starymi srubami blende ( wyciagasz z nowej od 25 plastikowy koleczek ktory jest pod logiem rovera , bo nie mialem otworu pod ten kleczek w klapie od 200 )
5 jako ze w blendzie nowej sa inne srubki do przykrecenia kloszy lampek , biezesz 4 male blachowkreciki i wkrecasz w miejca po starych srubkach
1 pewne klopoty ze srubami od blendy bo sa na trokatny srubokret , troche WD-40 i idzie odkrecic krzyzakiem
Nie wierze
hellboy_d napisał/a:
2 odkrecasz 2 lampki i wyciagasz je przez otwory z tylu blendy (blenda stara juz odkrecona )
3 przeciagasz lampki przez otworki z tylu blendy od 25-ki
4 przykrecasz starymi srubami blende ( wyciagasz z nowej od 25 plastikowy koleczek ktory jest pod logiem rovera , bo nie mialem otworu pod ten kleczek w klapie od 200 )
5 jako ze w blendzie nowej sa inne srubki do przykrecenia kloszy lampek , biezesz 4 male blachowkreciki i wkrecasz w miejca po starych srubkach
Finito
To te swiatelka z blendy od R25 sa niedobre?
_________________ --== "Z mądrym człowiekiem to i pogadać ciekawie." ==-- Fiodor Dostojewski
Nie wierze
W co nie wiezysz ? w klopoty , glowki srub z 3 ramiennym gniazdem , WD-40 czy odkrecenie krzyzakowym srubokretem ?
Nie wierze, ze "troche WD-40" i odkreciles krzyzakowym wkretakiem.
Ja uzywalem WD-40 i CarPlan Double TT Maintenance Spray. Po tygodnu "nawilzania" udalo mi sie urwac jedna srube a reszte z wielkim trudem odkrecic i to tylko dlatego bo akurat nie byly na TRI-WING tylko na TORX. Te na TRI-WING jezeli nie jest idealnie dopasowana koncowka to nie ma szans. Moze w Twoim przypadku ktos niedawno to odkrecal. Ja na szesc blend odkrecilem dwie, bo maily sruby TORX.
_________________ --== "Z mądrym człowiekiem to i pogadać ciekawie." ==-- Fiodor Dostojewski
U mnie nie trzeba się męczyć ze zmianą lampeczek, które są w blendzie. Moja blenda od R25 jest kompletna, tzn. posiada żaróweczki i wygląda to tak, że wystarczy podpiąć kabelki do końcówek, które mają wyjście od tych lampek z tyłu blendy, więc nic nie trzeba wykręcać i rozkręcać.
U mnie nie trzeba się męczyć ze zmianą lampeczek, które są w blendzie. Moja blenda od R25 jest kompletna, tzn. posiada żaróweczki i wygląda to tak, że wystarczy podpiąć kabelki do końcówek, które mają wyjście od tych lampek z tyłu blendy, więc nic nie trzeba wykręcać i rozkręcać.
Ja wlasnie o tym pisze. Czy cos nie jasno zapytalem? Ja te blendy wymontowalem w ten sposob, ze "odkrecilem" cztery sruby i wyciagnalem blende. Odpialem wsuwane koncowki i juz. Po co wykrecac lampki?
Jesssuuu, nie straszcie mnie. Myślałam, że to proste: wykręca się śrubki z jednej, zdejmuje, przykłada się drugą i przykręca. Jakie lampki, kabelki? Matko! Znowu coś. Najpierw muszę z lusterkami jechać do blacharza, bo nie pasują idealnie w dziury po tych z R200, teraz jakieś podpinanie kabelków... Zachciało mi się upiększania...
Mombrey, jak spotkamy się na mini-spocie 12-go to może byśmy od razu przykręcili tę moją blendę? Czy będę mogła wykorzystać śrubki od mojej blendy do przykręcenia tej od R25?
namiko, No w blendzie masz dwie lampki oświetlające rejestrację, jeśli blenda będzie goła, tzn. bez tych lampek to musisz lampki przekładać ze swojej starej blendy, a tak starczy wyłącznie wcisnąć kabelki w nową blendę bez żadnego przekładania itp.
Ja akurat mam kompletną blendę, więc tylko odkręcam starą i przykręcam nową, no i wszystko gra i buczy
[ Dodano: Wto Cze 30, 2009 08:55 ]
namiko napisał/a:
Czy będę mogła wykorzystać śrubki od mojej blendy do przykręcenia tej od R25?
Mombrey, jak spotkamy się na mini-spocie 12-go to może byśmy od razu przykręcili tę moją blendę? Czy będę mogła wykorzystać śrubki od mojej blendy do przykręcenia tej od R25?
Spoko. Ja zle zrozumialem, kolega hellboy_d kupil blende z cyklu "Polak potrafi". Sprzedajacy pewnie tak kombinowal, ze jeszcze na swiatelkach zarobi. Ja blende dla Ciebie mam kompletna (dla wrc_fan_ tez). To ta z foto (albo inna bo dwie sa) trzeba by troche poczyscic moze od spodu te naloty rdzy od srubek.
Jak chcesz zmienic na spocie to moze "poluzuj" swoja bo ja jak slysze "odkrecic srubki od blendy" to mi sie na wymioty zbiera
Ja właśnie walczę ze swoimi śrubami i jest lipa, jedna śruba to tak zjechana, że nie wiem jak się za to wziąć. Niby głupie śruby, a problemu tyle, że nie wiem. Ktoś coś może poradzić?
Ja właśnie walczę ze swoimi śrubami i jest lipa, jedna śruba to tak zjechana, że nie wiem jak się za to wziąć. Niby głupie śruby, a problemu tyle, że nie wiem. Ktoś coś może poradzić?
Nie wiem w jakim stanie sa sruby. U mnie jest "slone powietrze" i tak rdzewieja ze doslownie puchna w tych plastykowych koleczkach. Zdejmij oslone drzwi/klapy i popukaj w te koleczki, lej WD-40 i stukaj.
Nie wiem w jakim stanie sa sruby. U mnie jest "slone powietrze" i tak rdzewieja ze doslownie puchna w tych plastykowych koleczkach. Zdejmij oslone drzwi/klapy i popukaj w te koleczki, lej WD-40 i stukaj.
Jak się spotkamy dam ci to: LOCTITE 8201.
_________________ www.w-mp3.pl Nie trąb, robię co mogę
I pozamiatane, dzisiaj godzinę walczyłem i nic nie zrobiłem, śruby są po prostu kiepskie! Nie ma ich jak odkręcić, ani śrubokręt żaden, ani obcęgi jakieś, ani nic... i co teraz?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum