Pomógł: 35 razy Dołączył: 20 Gru 2008 Posty: 775 Skąd: Głogów / Leeds w UK
Wysłany: Sro Cze 03, 2009 11:21 Prośba o ocenę felg + pytanie o sprężyny.
Prośba o ocenę felg + pytanie o sprężyny.
Witam
Przymierzam się do wymiany kół w moim R. Przeglądałem całą ofertę 16 i 17 calowych kółek na ebay i podoba mi się kilka modeli. Różnią się od siebie dość sporo więc nieco trudno mi się zdecydować. Które Wam się podobają?
Trochę sporo tego ale prosiłbym o ocenę najlepiej skalą 1 do 10 . Do tego proszę też wziąć pod uwagę wygląd mojego autka - aktualnie prezentuje się tak jak w linku w podpisie.
I jeszcze jedno pytanie. Chcę kupić sprężynki obniżające - 30/-40mm. Na jakich lepiej by się prezentował Waszym zdaniem z nowymi kółkami. Jak wygląda też sytuacja po obniżeniu jak będę chciał trochę wpakować do bagażnika + 5 osób na pokładzie? I jeszcze jedna sprawa, co myślicie o czymś takim?
Wysłany: Sro Cze 03, 2009 14:06
dobryziom
Cytat:
oz racing lub rota
Właśnie te dwa modele to moje faworyty ale co z tym uszkodzeniem na jednej z felg ROTA czy jest to do zrobienia? Na miejscu jest parę firm się tym zajmujących tyle, żeby mi nie powiedzieli jak już je kupie, że tego się zrobić nie da albo jest to niebezpieczne...
Właśnie te dwa modele to moje faworyty ale co z tym uszkodzeniem na jednej z felg ROTA czy jest to do zrobienia? Na miejscu jest parę firm się tym zajmujących tyle, żeby mi nie powiedzieli jak już je kupie, że tego się zrobić nie da albo jest to niebezpieczne...
powiem tak musiało by być lepsze zdjęcie żeby ocenić czy gra warta świeczki ogólnie zasada jest taka ze jeśli jest uszkodzony jedynie rant a całość felgi nie jest scentrowana to śmiało brać. Ewentualne wyszczerbienia rantów się nadspawuje to tez prosta robota. Pytanie jeszcze jaka cena za te Rota i OZ jedne i drugie to dość drogie felgi tym bardziej 17 cali.
Wysłany: Sro Cze 03, 2009 15:58
Cytat:
powiem tak musiało by być lepsze zdjęcie żeby ocenić czy gra warta świeczki ogólnie zasada jest taka ze jeśli jest uszkodzony jedynie rant a całość felgi nie jest scentrowana to śmiało brać. Ewentualne wyszczerbienia rantów się nadspawuje to tez prosta robota. Pytanie jeszcze jaka cena za te Rota i OZ jedne i drugie to dość drogie felgi tym bardziej 17 cali.
Niestety to zdjęcie na samym dole jest najdokładniejsze jakie posiadam. Co do ceny felg z oponami oba modele po przeliczeniu ~1000zł
http://www.ityre.com/en/disks/catalog/rial/2342/ mam te i sa bardzo ciezkie. Z oponami pewnie z 25-27 kg waza oczywiscie ja mam 17. ktos tu na forum wstawial katalog z wagami opon. Co do wytrzymalosci to jezdze dosc ostro z profilem 40mm i felgi prosciutkie. Chyba to zasluga wagi
_________________ Sentyment do r200 silverstone pozostanie na zawsze...
Botanix, jak chcesz sprezyny to napisz na pw mam -40mm albo nawet wiecej. Bo kumpel kupil r200 i zmienil na standard. Ja mam -30mm a w jego to kola praktycznie do nadkoli dochodzily. Z przodu zderzak byl jakies 4-5 cm nad ziemia. Jak cos to pisz zrobie fotki.
_________________ Sentyment do r200 silverstone pozostanie na zawsze...
Wysłany: Czw Cze 04, 2009 23:11
michone
Bardzo chętnie bym wziął od Ciebie ale jestem w UK... a wysyłka byłaby raczej droga bo to ciężkie rzeczy. Ale powiedz mi jak myślisz, szukać -30mm czy -40.
Co do felg to stało się coś czego się nie spodziewałem . Byłem po te O.Z i co? Okazało się, że koleś nie wiedział co sprzedawał, mówił ze to 4x100 a są to 4x108 - tylko paliwo straciłem . Czyli prawdopodobnie zdecyduję się na Rota Subzero, Wam się podobały i ja uważam, że po O.Z są najlepsze. Nie wiem jak to kolorystycznie przypasi do mojego ale dziewczyna twierdzi, że będzie fajnie -się okaże. Kozackie trochę faktycznie są . Można by rzecz, że mógłbym się wstrzymać i poczekać na O.Z ale niestety nie wymieniam kół tylko z kaprysu. Przednie gumy już mam straszenie zjechane a tutaj w Anglii używane gumy kosztuję tylko niewiele mniej od chodzonych felg z gumami... stąd decyzja o zakupie. Rota została wyceniona na 102F za 4 sztuki plus opony prawie nówki, jak uda mi się ten "uszczerbek" na jednej naprawić to myślę, że zakup udany
Panowie jakich producentów sprężyn warto brać w ogóle pod uwagę? Nie muszą być to jakieś wyczynówki ale, żeby podziałały trochę. A i jeszcze jedno, jakoś specjalnie trudno je samemu pozakładać?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum