Wysłany: Sro Lip 01, 2009 12:30 [R25 1.6 benzyna] Prawa półoś wypadła ze skrzyni
Witam!
Dziś wyjeżdzając ze stacji benzynowej stanąłem ustawiłem się do wyjazdu z kołami dość mocno skręconymi w lewą stronę, wrzuciłem jedynkę ruszam i nagle trzask drążek skrzyni biegów sam przemieścił się bardzo w lewą stronę prawie do fotela kierowcy.
Zatrzymałem się na poboczu oczywiście nie mogłem wrzucić na luz ani na żaden inny bieg,
zgasiłem wysiadłem z auta i widzę, że olej leci prawie ciurkiem z okolic prawej półosi.
Miałem tylko kilometr do domu więc odpaliłem i pojechałem na tej jedynce.
W domu wjechałem na kanał patrzę i widzę:
-Krzyrzak w którym siedzi prawa półoś wysunął sie ze skrzyni tak z 1,5-2 cm na tyle,
że ominął uszczelnienie i wyleciał olej ze skrzyni.
-Skrzynia jest "zakleszczona" na jedynce i podczas ruszania drążek zmiany biegów delikatnie przemieszcza się w stronę fotela kierowcy.
Co może być przyczyną?? Jak naprawić tą "usterkę" albo lepiej pasujące słowo AWARIE??
Proszę o szybką odpowiedź, pozdrawiam.
SPAMU¦
Wysłany: Sro Lip 01, 2009 12:30 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
-Krzyrzak w którym siedzi prawa półoś wysunął sie ze skrzyni tak z 1,5-2 cm na tyle,
że ominął uszczelnienie i wyleciał olej ze skrzyni.
hmmm z tego opisu wynika ze przemieszczenie sie polosi jest tylko skutkiem,
a przyczyna jest raczej awaria skrzyni
jest jeszcze taka mozliwosc, ze moze oberwala sie ktoras poducha silnika
tyle na odleglosc
_________________ Pozdrawiam Andrzej
Rover 800, byl 214 Si 95
FSO 125p 1.4 16V MPI
Jawa 350
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum