Typ: wszystkie Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: wszystkie
wlasnie dostalem licznik od R75 connoisseura, i czy moge go wlozyc bez dodatkowych zabaw z kompem , moj przebieg to 60 000 a licznik ktory kupilem ma 53000
Czy po probnym podpieciu go nic nie uwale
Thx za pomoc
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Czw Gru 09, 2010 00:07, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Czw Lip 09, 2009 13:39 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nic nie uwalisz. Ale jak wyświetli ci się error w miejscu licznika dziennego to możesz tem licznik położyc na półkę gdyż go nie wprogramujesz w swój samochód. Polecam lekturę artykułu ze strony klubowej:
czyli jak bedzie error to powikszy mi sie zawartosc smietnika
czytalem caly ten artykul zaraz bede probowal
[ Dodano: Czw Lip 09, 2009 17:49 ]
Przelozylem wlasnie licznik, niestety na miejscu dziennego licznika jest ERR
teoretycznie reszta działa prawidlowo,
otwarcie dzwi, lampy, i cala reszta, dzienny licznik widze tez jak przekręcę kluczyk na 1
czy po za tym ze wysletla ERR na miejscu licznika bedzie zle dzialal
Error na wyświetlaczu jest związany ze sprawdzaniem zakresu vin do jakiego był przypisany licznik. Jeśli chcesz po prostu podmienić licznik to musisz szukać takiego licznika jak twój (model - YAC...). Liczniki z 99r do pierwszej połowy 2001 musiały nie sprawdzać nr vin ale nie mają kontrolki świateł przeciwmgielnych i trzeba ją dorabiać.. Skontaktuj się z Szymonem (namiary w artykule) to jest bardzo miły człowiek i ma największą wiedzę o programowaniu liczników.
Wyświetlacz da się przełożyć ale nie jest to łatwe. Lutownica na gorące powietrze to minimum.
Jedyne co można teraz zrobić to próbować przełożyć wyświetlacz.... niestety to jest zgrzewana folia i lutownica gazowa powoduje jej natychmiastowe rozwarstwienie...
Trzeba super speca aby dać temu radę... ja zmarnowałem 3 liczniki zanim udało mi sie to zrobić. I nie podejmę się tego bo to za wielkie ryzyko uwalenia wyświetlacza (a co za tym idzie zmarnowania zegarów)
ale nie mają kontrolki świateł przeciwmgielnych i trzeba ją dorabiać..
Ja miałem komunikat na kompie o włączeniu świateł przeciwmgielnych przednich jak i tylnych. Piszże że miałem bo coś się uwaliło i już mi nie pokazuje przednich.Licznik oczywiście programowałem we Wrocku
Raffiki23 napisał/a:
zy po za tym ze wysletla ERR na miejscu licznika bedzie zle dzialal
Sprawa wygląda tak że jeśli nie chcesz nic programować to musisz dobrać licznik z auta z takim wyposażeniem jak Twoje. Jak Ty masz kontrole trakcji a tamten nie miał to Ty też już nie będziesz miał. To samo tyczy sie czujników-silnik 1.8 ma inne czujniki niż V6 i zegary przekłamują. Ja miałem taki problem z kontrolą trakcji właśnie i pojechałem do Wrocka do kolegi roadking (pozdrawiam ) żeby przeprogramować.
_________________ Koła wystarczą 4...cylindrów musi być 5
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum