Witam. Wymieniłem dolny przewód intercoolera, przy okazji przepłukałem intercooler benzyną ekstrakcyjną. Wszystko wysuszyłem, poskładałem po czym odpaliłem silnik, w którym przez 5 sec. "coś" głośno pogrzechotało. Wyłączyłem silnik, po czym znowu odpaliłem i znowu ten sam dźwięk, który ustał po paru sekundach i do tej pory jest ok. Nie mam zielonego pojęcia co to mogło być, może macie jakieś sugestie.
Myślałem że to od Turbo albo co gorsza coś w silniku, w końcu grzebałem przy dolocie:(
Koledzy macie jakieś pomysły? Zaznaczam że silnik teraz pracuje ok, ale nie daje mi spokoju ten grzechot po wymianie "rury"
_________________ Pozdrowionka...
SPAMU¦
Wysłany: Pon Lip 20, 2009 07:50 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 387 razy Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 4424 Skąd: Oświęcim
Wysłany: Pon Lip 20, 2009 08:04
Może benzyna nie odparowała dostatecznie z dolotu, może jej opary musiały się "zutylizować" w silniku.. Może, coś przez moment ocierało o siebie i się po chwili ułożyło..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum