Witam forumowiczów, niedawno stałem się posiadaczem Rovera 420D z 96r, może to zabrzmi śmiesznie ale nie orientuję się jaka jest pojemność zbiornika paliwa w tym modelu a co ważniejsze mam taki oto problem:
Na desce rozdzielczej znajduje się wskaźnik poziomu paliwa, górna kreska zbiornik pełny, środkowa 1/2 i dolna pusty? Co oznacza takie "O" pod tą dolną kreską, czy odległość od tej właśnie dolnej kreski to tego "O" jest to rezerwa ? Nie lubię jeździć na pustym baku ale czasem w trasie zdarza się sytuacja ze jedzie się na rezerwie. Przeszukałem rave do tego modelu ale nie znalazłem odpowiedzi:/
Z góry dziękuję za pomoc, pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Czw Lip 30, 2009 19:41 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Czw Lip 30, 2009 19:55
Zbiornik tak jak kolega staf, napisal ma pojemnosc 55 litrow. Co do rezerwy to podejrzewam, ze jest podobnie jak w benzyniaku i zaczyna sie (lamka kontrolna) gdy wskazowka znajduje sie ponizej dolnej kreski.
Niby lampka powinna zaświecić jak zostanie 8litrów ale nie chciałem ryzykować, zbliżało się do tej ostatniej kreski to tankowałem bo szkoda zapowietrzyć pompę , nie wiedziałem tylko, że to "o" pod ta kreseczka to właśnie rezerwa heh, za dużo mi zostało przyzwyczajeń z audi 80, ( tam jak się kreseczka kończyła to albo zalać albo pchać, że już o mrugającej lampeczce rezerwy nie wspomnę ) rip nad jej zezłomowanymi resztkami.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum