Bardzo podoba mi sie pomysl na montaz zaprezentowany tutaj przez uzytkownika piotr8:
http://www.cb-radio.pl/ga...lbum=82&start=0
Niestety nie moglem znalezc nigdzie w archiwum odp. na pytanie jak to zostalo zrobione (czy po prostu ten unidenek zostal tam wlozony i luzno sie tam trzyma, czy tez jest jakos solidnie przymocowany)?
Bardzo bylbym wdzieczny gdyby ktos posiadajacy cb wlasnie w tym miejscu dal mi jakies porady na temat montazu, gdyz wlasnie zamierzam kupic sobie u520
Jezeli umiescilem temat w zlym dziale, to prosze moderatorow o przeniesienie.
_________________ R200 - Metallic Havaiian Blue
SPAMU¦
Wysłany: Sob Lip 18, 2009 15:34 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
A powiedz mi czy na pewno nie korzystasz ze schowka pod radiem? Ja swoje cb podlączam w momencie gdy go potrzebuję, a tak to leży sobie grzecznie w bagażniku. To na zdjęciu to raczej nie jest na stałe jakoś zamontowane, bo było by łatwym kąskiem dla złodzieja.
Witam.
Nie jestem pewien ale może do zamontowania tego cb właściciel użył rzepów tu masz link http://www.allegro.pl/ite...t_promocja.html
chociaż na zdjęciu nie widać nic podobnego z drugiej strony mógł zdjąć plastik i bezpośrednio w niego wkręcić.
Witam ja mam np zrobione tak jak za prezentowanych fotkach i mam radio wyciągane w swobodny sposób. Korzystam z niego jak mi jest potrzebne a tak to leży w domu i odpoczywa. A do mocowania użyłem tego standardowego uchwytu co dostałem z radiem a posiadam radio Uniden 520XL ( TTI -770 się już nie mieści z tego co pamiętam bo sprawdzałem inne ale nie gwarantuje).
Ja normalnie wyciągałem kokpit i pod popielniczką i zapalniczką przykręciłem ten uchwyt dwoma śrubkami a w tylnej ścianie tej wnęki wyciałem otwor na kabel od anteny i zasilania które jest podpięte pod obwód radia. Otwór musi byc na tyle duży żeby się wtyczka przykręcona do radia w nim częściowo schowała aby cofnąć radio jak najgłębiej. Kabel od anteny leci sobie pod wykładziną obok progu i skręca pod nogami pasażera pod kokpit
A i jeszcze mały tuning uchwytu trzeba zrobić mianowicie nadciąć te otwory w uchwycie od frontu gdzie przykręca się radio aby można je było wsuwać i później dokręcić bez całkowitego odkręcania śrubek z radia bo celowanie później jest uciążliwe
No i to by było na tyle
Wysłany: Sob Lip 18, 2009 22:27
coldmanns napisał/a:
A powiedz mi czy na pewno nie korzystasz ze schowka pod radiem? Ja swoje cb podlączam w momencie gdy go potrzebuję, a tak to leży sobie grzecznie w bagażniku. To na zdjęciu to raczej nie jest na stałe jakoś zamontowane, bo było by łatwym kąskiem dla złodzieja.
Pozdrawiam!
Z tego schowka pod radiem nie korzystam wogole. Czasem wkladam tam paczke gumy do zucia
Co do montazu na stale w widocznym miejscu, to masz racje, ze takie umiejscowienie gwarantuje wybita szybe.
[ Dodano: Sob Lip 18, 2009 23:32 ]
domin997 napisał/a:
Witam ja mam np zrobione tak jak za prezentowanych fotkach i mam radio wyciągane w swobodny sposób. Korzystam z niego jak mi jest potrzebne a tak to leży w domu i odpoczywa. A do mocowania użyłem tego standardowego uchwytu co dostałem z radiem a posiadam radio Uniden 520XL ( TTI -770 się już nie mieści z tego co pamiętam bo sprawdzałem inne ale nie gwarantuje).
Ja normalnie wyciągałem kokpit i pod popielniczką i zapalniczką przykręciłem ten uchwyt dwoma śrubkami a w tylnej ścianie tej wnęki wyciałem otwor na kabel od anteny i zasilania które jest podpięte pod obwód radia. Otwór musi byc na tyle duży żeby się wtyczka przykręcona do radia w nim częściowo schowała aby cofnąć radio jak najgłębiej. Kabel od anteny leci sobie pod wykładziną obok progu i skręca pod nogami pasażera pod kokpit
A i jeszcze mały tuning uchwytu trzeba zrobić mianowicie nadciąć te otwory w uchwycie od frontu gdzie przykręca się radio aby można je było wsuwać i później dokręcić bez całkowitego odkręcania śrubek z radia bo celowanie później jest uciążliwe
No i to by było na tyle
Wielkie dzieki za opis. Masz racje TTI ani Lafayetty sie nie mieszcza. Tak naprawde pasuje tam jedynie President Johnny i Uniden (chyba, ze jakies przeoczylem). Moglbys moze jeszcze jakas fotke dorzucic swojego radyjka, bo nie wiem czy do konca zczailem jak rozegrales sprawe z uchwytem?
2 sprawa - jak odkrecic kokpit. Wystarcza te 2 sruby po bokach?
[ Dodano: Sob Lip 18, 2009 23:34 ]
Budyn napisał/a:
Witam.
Nie jestem pewien ale może do zamontowania tego cb właściciel użył rzepów tu masz link http://www.allegro.pl/ite...t_promocja.html
chociaż na zdjęciu nie widać nic podobnego z drugiej strony mógł zdjąć plastik i bezpośrednio w niego wkręcić.
To chyba nie rzepy, chociaz nie mozna byc pewnym ogladajac zdjecia
No jak nie zapomnę to Ci cyknę fotkę o co chodzi. Zauważyłem ze to radio z twojego linka jest schowane prawie całe w tej wnęce ale to pewnie jest spowodowane tym że ktoś wycinał tylną ścianę tej wnęki. Ja jak pisałem mam tylko otwór na kable i wystarcza z resztą zobaczysz wieczorem
No i tak to wygląda u mnie, radio jest tak montowane a jak nie potrzebne to odpoczywa w domu. Do odkręcenia kokpitu masz 4 śruby. Na fotkach widać o co mi chodziło z tym wycięciem w uchwycie. U mnie trochę wystaje ale w niczym to nie przeszkadza i nie ma problemu z wrzucaniem biegów
Wysłany: Pon Lip 20, 2009 23:40
A czy nie przeszkadza Ci radyjko przy zmianie biegow? Jezeli nie to na pewno zamontuje swoje dokladnie tak jak Ty, bo ten schowek to chyba najlepsze miejsce na CB w Roverze
To jak już wszystko wyjasnione przenosze do caraudio
Widziałem na żywo to radyjko zamontowane u Piotr8 ale się nie dopytywałem gdyż w 4setce jest inaczej.
_________________ NIE POTRAFISZ PRZECZYTAĆ TEGO TEKSTU, WCIŚNIJ Ctrl +
Czy ktoś ma w innym miejscu zamontowane CB?? Bo ja mam Alana 109 i jest ono dłuższe nic Uniden520 i za Bardzo mi wystaje i jak mam biegi wrzucone 1,3,5 to nie mam za badzo dostępu do pokręteł i mnie to irytuje. Moze ktoś ma jakiś patent, bo nie mam pomysłu na jakieś inne miejsce montażu.
Tylko R400 ma wiecej miejsca no i w R200 ten bok nie jest płaski tlko idzie takim łukiem. Jutro Rano będe przymierzał czy mi tam wejdzie. Jakiś pomysł już jest, zobaczymy czy w R200 to zda egzamin.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum