Wysłany: Nie Maj 10, 2009 00:14 [R800] Elektryczna regulacja przednich reflektorów
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: wszystkie
problem mam taki, ze przednia lewa lampa za wysoko swieci, mimo tego, ze byla regulowana
na przegladzie
Dzieje sie tak dlatego, bo silnik wypina sie , nie zatrzaskuje sie w bialym elemencie lampy,
dziwne jest to, bo os silnika, ktora sie tam wpina obraca sie, wiec z czasem we wnetrzu os obrobi sie i wytrze
chyba ze cos u mnie jest pokopane i ten bialy element powinien sie ciasno zatrzasnac i obracac razem z osia silnika, w prawej lampie, ten bialy element tez sie nie rusza
i os silnika w nim sie obraca
jutro zapodam fotki
_________________ Pozdrawiam Andrzej
Rover 800, byl 214 Si 95
FSO 125p 1.4 16V MPI
Jawa 350
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Wto Sty 04, 2011 22:55, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Nie Maj 10, 2009 00:14 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Pon Maj 25, 2009 20:11
Ja też mam ręczną regulację, i dobrze bo przynajmniej działa. Chociaż dziwna sprawa ale lewy reflektor nie da się ustawić aby świecił w dół, na wprost jest minimalnym zakresem. A prawy da się niżej.
widac na nich ze ten element, czyli os silnika sie poprostu wysuwa, problem w tym, ze tego nie mozna ciasno spasowac (skleic), bo os silnika musi sie obracac w tym bialym plastiku
Rover 800, byl 214 Si 95
FSO 125p 1.4 16V MPI
Jawa 350
Ostatnio zmieniony przez thef Wto Maj 26, 2009 07:39, w całości zmieniany 1 raz
Widze dwa wyjscia. Albo zaopatrzyc sie w uzywany zatrzask w lepszym stanie, albo sprobowac na ten zalozyc opaske zaciskowa i kombinowac z sila docisku.
_________________ Above all, it's a Rover
Rover 820Si 96' & FSO 1500C 83' & MG ZS180 05' & Renault Espace IV 09'
no wlasnie dziwne jest to polaczenie, bo sila rzeczy, jesli metal w plastiku sie obraca, to z czasem sie wyrobi
w prawej lampie wszystko wyglada tak samo, z tym ze tam jakos to ciasniej siedzi, albo lampa lzej chodzi
Thef co zrobiles z moim drugim zdjeciem
Rover 800, byl 214 Si 95
FSO 125p 1.4 16V MPI
Jawa 350
Pomógł: 387 razy Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 4424 Skąd: Oświęcim
Wysłany: Wto Maj 26, 2009 09:58
AndrewS napisał/a:
no wlasnie dziwne jest to polaczenie, bo sila rzeczy, jesli metal w plastiku sie obraca, to z czasem sie wyrobi
w prawej lampie wszystko wyglada tak samo, z tym ze tam jakos to ciasniej siedzi, albo lampa lzej chodzi
No to trzeba jakoś pogrubasić ten wtyk, żeby ciaśniej siedział, albo znaleźć lepszy na szrocie
AndrewS napisał/a:
Thef co zrobiles z moim drugim zdjeciem
Rozdzieliłem spacją komendy, bo wyświetlało się jedno i to losowo (przynajmniej u mnie).
jeszcze przyszlo mi do glowy taka mozliwosc, ze ten bialy element, powinien sie obracac, a os silnika w nim, juz nie
Edit
Nie wiem jak ja to wtedy patrzylem, chyba bylem pijany
Ten element o ktorym pisalem jednak sie NIE obraca
Trzeba go poprostu dobrze wcisnac w ten bialy element
Oczywsicie duzo wygodniej sie to robi przy wyjetej lampie
Rover 800, byl 214 Si 95
FSO 125p 1.4 16V MPI
Jawa 350
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum