Wysłany: Pią Sie 07, 2009 08:25 [r400,99r]przeciwmgielne
witam czytałem posty na temat swiateł przeciwmgielnych przednich ale nie wiem jak podpiąc przewody pomiedzy wyłącznikiem a bezpiecznikiem (nr 11w skrzynce ),sprawa wygląda tak okablowanie w zderzaku jest przekaznik w konsoli srodkowej jest, przewedy do bezpiecznika dochodzą ale juz do wyłącznika nie ktos z uzytkowników pisał ze w wyłączniku ma byc 8 przewodów ja mam 5 .czy ktos moze mi napisac gdzie te przewody trzeba wpiąc (moze jakies zdjecie) lub dokłady opis .Dzieki za pomoc
SPAMU¦
Wysłany: Pią Sie 07, 2009 08:25 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 63 razy Dołączył: 10 Sie 2007 Posty: 1453 Skąd: Busko-Zdrój
Wysłany: Pią Sie 07, 2009 09:50
Z tego, co ja pamiętam, też mam pięć przewodów do włącznika, i wszystko działa. Co ciekawe, do zderzaka cochodzą 2 instalacje zasilające, tak, jakbym z każdej strony miał mieć po halogeny, albo lampy 2 żarówkowe.
Masz może wpięty przekaźnik? Jak włączasz światła p/mgielne, to ma być słychać cichę "cyk".
_________________ >lepiej głupio zapytać, niż mądrze coś spie....lić<
Pomógł: 8 razy Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 125 Skąd: Kraków
Wysłany: Pią Sie 07, 2009 11:50
http://forum.roverki.eu/viewtopic.php?t=35338
Na drugim zdjęciu w tym artykule masz widoczne te wtyczki, gdzie masz wpiąć kable. Jedna to ta na pierwszym planie, druga to ta tuż przy samej górnej krawędzi zdjęcia.
A ja napiszę swoje spostrzeżenia.
Instalacja w R400 jest najgorszą z jaką się spotkałem.
Co samochód to instalacja bardziej lub mniej kompletna. Jak pisał bolec0000 ma wszystko oprócz kabli od włącznika a w moim przypadku nie ma nic oprócz kabli od halogenów do kostki C72 z RAVE. Nie ma przekaźnika i instalacji od niego, nie ma kabli przy MFU, nie ma kabli przy kostkach C228, C231, C67, nawet z bezpiecznika nie wychodzi kabel tylko wchodzi. Sumując do dodania mam sporo kabli. Porażka
_________________ -Nigdy nie rozmawiaj z idiotą.
Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.-
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum