Pomógł: 2 razy Dołączył: 29 Sty 2009 Posty: 36 Skąd: warszawa
Wysłany: Pią Sie 07, 2009 19:06 [416Si 98] Spadł przewód WN-teraz gaśnie na wolnych obrotach
Witam
problem jak w temacie a teraz wszystko chronologicznie:
-odpaliłem samochód, włączyłem klime
-włączyłem światła i klima przygasła (nigdy się to nie zdarzało)
-w czasie jazdy grał raz lewy zestaw głośników a raz prawy
-przestał pracować na jeden cylinder
-podniosłem maskę i jeden przewód wysokiego napięcia spadł z kopułki rozdzielacza
-założyłem go
-samochód jechać jedzie ale pyrka, bez dodawania gazu wpada w trzęsawicę i gaśnie
proszę serdecznie o pomoc - o 3 rano miałem wyjechać na zasłużony urlop
_________________ arcx
SPAMU¦
Wysłany: Pią Sie 07, 2009 19:06 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 2 razy Dołączył: 29 Sty 2009 Posty: 36 Skąd: warszawa
Wysłany: Pią Sie 07, 2009 20:28
klemy sprawdzone i zabezpieczone, bezpieczniki ok uprzedzając:
-zdjąłem kopułkę, wyczyściłem ją, wyczyściłem palec i przewody, wszystkie łączenia i styki elektryczne potraktowałem ISOL`em
po mojemu to są dwa niezależne problemy:
1. przygasające głośniki i klima - brak ładowania
2. na wolnych obrotach się gasi - po spadnięciu kabla cewka lub kopułka dostała przebicia
Wysłany: Sob Sie 08, 2009 20:09
arcx napisał/a:
uprzedzając:
-zdjąłem kopułkę, wyczyściłem ją, wyczyściłem palec i przewody, wszystkie łączenia i styki elektryczne potraktowałem ISOL`em
tak na wszelki wypadek napiszę, że styki w kopółce powinny być suche i odtłuszczone, najlepiej sprayem do tarcz hamulcowych. Jeśli spryska się je silikonem dielektrycznym to efekt będzie taki że iskra będzie bardzo słaba, koloru czerwonego, już to kiedyś przerabiałem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum