wiecie co, nasuwa mi sie pytanie....po co mamy drzewa przy drodze ? kiedys szukalem informacji w google na ten temat...podobno wiele wiekow wstecz drzewa byly sadzone przy drogach po to by Kupcy podrozujacy mieli ochłode w postaci cienia, który towarzyszył podczas konnych czy pieszych wedrówek z miast do miast.
w czasach terazniejszych ?
hm..
byc moze wplywa to na nie oslepianie kierowcow przez slonce ?
asfalt napewno mniej sie nagrzewa ?
cos jeszcze ?
szczerze ..pomyslcie, kobieta wypadla by z zakretu i skonczyloby sie to w polu. Byc moze dachowalaby, ale napewno wyszła by lepiej z takiego wypadku niz z tej masakry na zdjeciu.
wiecie co, nasuwa mi sie pytanie....po co mamy drzewa przy drodze ? kiedys szukalem informacji w google na ten temat...podobno wiele wiekow wstecz drzewa byly sadzone przy drogach po to by Kupcy podrozujacy mieli ochłode w postaci cienia, który towarzyszył podczas konnych czy pieszych wedrówek z miast do miast.
w czasach terazniejszych ?
hm..
byc moze wplywa to na nie oslepianie kierowcow przez slonce ?
asfalt napewno mniej sie nagrzewa ?
cos jeszcze ?
szczerze ..pomyslcie, kobieta wypadla by z zakretu i skonczyloby sie to w polu. Byc moze dachowalaby, ale napewno wyszła by lepiej z takiego wypadku niz z tej masakry na zdjeciu.
pzdr
a widzisz zeby przy nowych drogach sadzono drzewa?? bo ja nie... a przecierz nie wytniemy drzew ktore juz rosną...
_________________ Sentyment do r200 silverstone pozostanie na zawsze...
savior [Usunięty]
Wysłany: Sro Lip 29, 2009 20:20
ale szczęście miała że tylko na obserwacji.
Co do drzew to powinny być wycięte przynajmniej na razie na wyjściach z zakrętów.
fearless [Usunięty]
Wysłany: Sro Lip 29, 2009 20:40
pajda napisał/a:
po co mamy drzewa przy drodze ?
A po to żeby wyłapywały spaliny.
michone napisał/a:
a widzisz zeby przy nowych drogach sadzono drzewa?? bo ja nie...
A ja widzę, u mnie niedawno wycięto stare drzewa, sadząc na ich miejsce młode.
savior napisał/a:
Co do drzew to powinny być wycięte przynajmniej na razie na wyjściach z zakrętów.
Dlaczego Komu przeszkadzają Rozumiem kiedy rosną w poboczu, ale jeśli są za rowem to niech sobie rosną. Dzięki drzewom mniej szkodliwych substancji przedostaje się poza granicę szosy. Od razu uprzedzę - DRZEWA NIE SĄ PRZYCZYNĄ WYPADKÓW, ANI PRZYCZYNĄ ICH SKUTKÓW, jedyna przyczyna i skutek to człowiek - nie znajdziecie w żadnych statystykach drzewa, które by się przyczyniło do wypadku.
Najlepiej wytnijmy wszystkie drzewa, nawet lasy, bo gdyby nie las to samolot może by wylądował awaryjnie, a że był las to uderzył w drzewa i spłonął
Pozdrawiam.
savior [Usunięty]
Wysłany: Sro Lip 29, 2009 20:43
każdy ma swoje zdanie
moje jest takie żeby na wszelki wypadek jak człowiekowi odbije i wyleci z zakrętu "żeby" nie było tam drzewa
ps zapomniałem o wyrazie
Ostatnio zmieniony przez savior Sro Lip 29, 2009 20:51, w całości zmieniany 1 raz
fearless [Usunięty]
Wysłany: Sro Lip 29, 2009 20:48
savior napisał/a:
jak człowiekowi odbije i wyleci z zakrętu "żeby" nie było tam drzewa
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum