Pomógł: 8 razy Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 125 Skąd: Kraków
Wysłany: Pon Sie 10, 2009 10:33 [R420Di 96r] wzrosło spalanie po wymianie pompy wtryskowej
Witam,
musiałem wymienić ostatnio pompę wtryskową. Zakupiłem używaną, w pełni sprawną. Auto spisuje się bardzo dobrze, ale zauważyłem większe spalanie ON. Różnica jest widoczna po ilości przejechanych km i wskaźniku poziomu paliwa, znacznie więcej ubyło paliwa po przejechaniu 200km niż miało to miejsce przed wymianą, po wymianie auto było zatankowane "pod korek". Kąt wtrysku ustawiony jest na 4 stopnie.
Konieczne będzie podjechanie na jakąś dodatkową regulację pompy? Czy można np wyczyścić mapę wtrysku poprzez odłączenie akumulatora na dłuższy czas?
SPAMU¦
Wysłany: Pon Sie 10, 2009 10:33 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 8 razy Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 125 Skąd: Kraków
Wysłany: Pon Sie 10, 2009 12:08
A jak dokładnie wykonać resetowanie mapy wtrysku Na jak długo odłączyć akumulator Pół godziny wystarczy Po ponownym podłączeniu akumulatora odpalić auto i pojeździć nim, czy ma pracować na wolnych obrotach jakiś czas
raczej nie zmieni to spalania ... nie wiem niestety OCB ... moze da sie jakoś dawkę wtrysku ustawić musiałby siejakiś szpec od testbooka lub pomp wtryskowych wypowiedzieć
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum