Wysłany: Pon Sie 17, 2009 07:00 [R 220 SDi] Wymiana świecy tej za pompą wtryskową
WItam
Przymierzam się do wymiany tej świecy.
Czy ktoś z Was to robił i ile zapłaciliście ?
Wg mojego mechanika koszt wymiany to około 360 zł + świeca (około 6h roboty).
Cena jaką zaproponował jest OK ?
Pozdro
SPAMU¦
Wysłany: Pon Sie 17, 2009 07:00 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
tez ostatnio wymienialem swiece ale tylko trzy a gdy pojechalem do mojego znajomego mechanika, zapytac co z ta czwarta za pompa to powiedzial mi zebym sprobowal ja wykrecic bo moze sie zdazyc tak ze ona wyjdze a jezeli nie uda mi sie jej wyciagnac to powiedzial zeby ja zakrecic bo na trzech sprawnych swiecach bedzie ladnie palil i nie ma sensu sie kosztowac no chyba ze mam za duzo kasy..
Pomógł: 3 razy Dołączył: 24 Sty 2009 Posty: 62 Skąd: Z Białegostoku
Wysłany: Pon Sie 17, 2009 22:11
Jak ja kupowałem swojego ''składaka'' to dostałem w prezencie czwartą świecę nową i od stycznia wożę ją w bagażniku... z wymianą trzech nie ma problemu a kolega mechanik powiedział, że czwartą można wymienić jakimś specjalnym kluczem ale po jasną ch....ę???
Skoro 3 wystarczą
Wymień trzy a zamiast kombinować z czwartą kup sobie paliwko zamiast niej i ciesz się kaszlakiem
A masz prąd na tych 3 świecach może nie jest problem w samych świecach ten silnik latem rano po całej nocy powinien palić prawie jak benzyna, po dosłownie 2 - 3 sekundach grzania świec a po rozgrzaniu w ogóle nie czekam na grzanie tylko od razu odpalam
Powinno się zmierzyć prąd pobierany przez zimną świecę i przez ciepłą. To daje dość dobre podstawy do oceny stanu świecy. Czasami iskrzą ale nie grzeją.
Ja akurat miałem spaloną 1 z 4 świec i czułem różnicę przy paleniu na 3 świecach, a paleniu na 4 sprawnych po wymianie. Przy paleniu na 3 świecach, nierówno chodził przez kilka sekund po odpaleniu i wyrzucał biało-siwą mgiełkę niedopalonej ropy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum