Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 2004
Witam. Jestem nowym użytkownikiem tego forum, od razu zaznaczam, nie jestem znawcą samochodów ani jakimś super majstrem itp. Autko kupiłem 3 dni temu, Rover 45 z silnikiem 1.4 103 konnym z roku 2004. Mam z nim mały problem, początkowo podejrzewałem że cieknie na przewodach płyn chłodniczy lecz teraz już wiem że przewody są całe. Może ktoś z Was będzie wiedział o co chodzi, auto podczas jazdy wywala temperaturę poza skale, płyn w zbiorniczku wylewa się i zbiera się w nim niesamowite ciśnienie, autko jest w gazie i na benzynie jeździ w miarę dobrze lecz na jałowym biegu skaczą obroty, na gaz przełącza się od razu od samego odpalenia auta ale podczas jazdy na gazie wyświetla mi się check od silnika, parownik jest zimny tak samo jak wentylatory, generalnie silnik jest zimny ale temperatura w zbiorniczku wywala w kosmos. Moje przypuszczenia albo uszczelka pod głowicą (Lecz w oleju nie ma białej mazi i nie ma objaw uszczelki" lub pompa wody. Ktoś może jakieś sugestie co to mogłoby być?
SPAMU¦
Wysłany: Wto Lis 07, 2017 17:15 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum