Pomógł: 44 razy Dołączył: 13 Sie 2009 Posty: 986 Skąd: ..: R-M :..
Wysłany: Nie Sie 23, 2009 16:16 [R ALL] Kolory lakierów
WItam.
Jestem ciekawy jakie kolory lakierów były stosowane przy produkcji Roverków. Generalnie chodzi mi o nazwy oryginalne. Jestem ciekaw jakie kolory mają oba moje Roverki. Na oko jest to granat, ale jak to się nazywa fabrycznie - tego nie wiem. Program do sprawdzania VINu nie podaje o dziwo koloru lakieru
SPAMU¦
Wysłany: Nie Sie 23, 2009 16:16 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Witam. U mnie w r400 po otwarciu drzwi kierowcy na dole słupka jest tabliczka. Jedną w informacji na nej zamieszczonych jest kod lakieru. Nie pamiętam już na jakiej stronie ale ten kod można sprawdzić.
_________________ Jeżdżę spokojnie bo nie ma czym poszaleć
Pomógł: 44 razy Dołączył: 13 Sie 2009 Posty: 986 Skąd: ..: R-M :..
Wysłany: Nie Sie 23, 2009 16:28
No właśnie, gdzie można ten kod sprawdzić? Bo chętnie się dowiem, jakie mam, a i chętnie też dowiem się jakie inne fabryczne jeszcze wychodziły. Wiem, że są odcienie zieleni, srebra, czerwieni itd., ale jakie one mają nazwy to cholera wie
" Aby określć kolor swojego samochodu (wg nomenklatury MG-ROVER) należy odczytać kod lakieru z tabliczki znajdującej się najczęściej w dolnej części słupka bocznego albo gdzieś pod maską samochodu. Na tabliczce należy szukać miejsca opisanego "Paint code". Kod lakieru ma 3 litery.
Po odczytaniu kodu należy odwiedzić TĘ lub TĘ stronę i sprawdzić swój kod.
Skoro już jesteśmy przy tej tabliczce, to czy ktoś wie co oznacza kod znajdujący się nad numerem VIN? U mnie to są 4 litery + 3 cyfry.
No i co oznaczają te 4 wartości kilogramów poniżej numeru VIN?
No i co oznaczają te 4 wartości kilogramów poniżej numeru VIN?
te cztery wartości to po kolei:
-dopuszczalna masa całkowita pojazdu
-dopuszczalna masa całkowita wraz z przyczepą
-maksymalny nacisk na przednią oś
-maksymalny nacisk na tylną oś
Powitać
miałem małe "BUM" i potrzebuje błotnik w kolorze PMF
Pytanie do kolegów którzy przerabiali ten temat:
Czy po kupnie np błotnika w tym samym kolorze (kodzie) bedzie on pasował kolorystycznie-odcieniem do mojego auta??
co ciekawe ten link:
http://www.glasurit.com/C.../m1frameset.php
podaje że ta farba była stosowana do 99 roku
a mój R75 jest z roku 02'
Pozdrawiam
Czy naprawiacie samodzielnie zdarty lakier? Np. przerysowanie przez inny samochód lub jak ktoś energicznie otworzy drzwi swojego samochodu i przywali nam w bok samochodu.
Są zdaje się jakieś "kredki", ale one chyba gó*** warte.
Mój kolor to zielony (HAM, BRITISH RACING GREEN 2).
[ Dodano: Wto Lis 14, 2017 23:36 ]
Chodzi mi o takie uszkodzenia jak na zdjęciach. Jedno to rdza, a drugie to efekt siarczystego otwarcia drzwi przez kogoś kto parkował obok mojego Roverka.
Jak ewentualnie naprawiacie samodzielnie takie zarysowanie a jak wychodzącą rdzę?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum