Pomógł: 44 razy Dołączył: 13 Sie 2009 Posty: 986 Skąd: ..: R-M :..
Wysłany: Sro Sie 19, 2009 09:05 [R45 2002 iDT] PILNE!!! Zasilanie radia i zegarka!
Witam.
Padło mi zasilanie do radia i zegarka. Mam nadzieję, że to tylko bezpiecznik Który bezpiecznik jest za to odpowiedzialny?! A może to coś poważniejszego? Pilnie potrzebuję odpowiedzi, bo zaraz mam się stawić w ubezpieczalni by zrobili zdjęcia radia do ubezpieczenia!
SPAMU¦
Wysłany: Sro Sie 19, 2009 09:05 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 44 razy Dołączył: 13 Sie 2009 Posty: 986 Skąd: ..: R-M :..
Wysłany: Pon Wrz 07, 2009 21:57
Jak już pisałem - to nie wina bezpieczników. Te są dobre. Podjechałem do elektryka, okazało się, że jakiś jeden przewodzik się urwał, zlutował, zaizolował i gra muzyka Tak czy siak dzięki za pomoc, nietrafioną, ale jednak
EDIT: Panowie wraz z tym zasilaniem zjarały się żarówki i o ile do awaryjnych i podgrzewania tylnej szyby nie problem wymienić to nie wiem jak się zabrać za zegarek. Generalnie: nie mam podświetlenia, jak mam się dobrać do podświetlenia zegarka?
Albo kombinować po wyjęciu radia, albo rozebrać tunel środkowy. Cały zegarek jest przykręcony dwoma wkrętami od wewnętrznej strony. Żarówka je dosyć mała, trzeba ją obrocić (najlepiej śrubokrętem płaskim) - z drugiej strony wygląda to jak plastikowy wkręt.
Sprawdz mase ja mialem to samo padlo radio zegarek lampka w podsofitce oczywiscie pozniej spalil sie jeszcze bezpiecznik od mojego ''naprawiania'':P a wystarczylo wyczyscic mase pod maska bo byla zasniedzila mi pomoglo moze i tobie pomoze pozdrawiam. dobra juz chyba nieaktualne
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum