Wysłany: Pią Mar 19, 2010 22:40 [R220SDi 98r] Opony a spalanie...
Mam takie trochę dziwne pytanie. Czy ktoś wie jaka różnica może być w spalaniu przy felgach 14" i oponach 175/65 (lub 185/65) między felgami 15" i oponach 185/55? Chciałbym kupić jakieś felgi aluminiowe do mojego roverka i zastanawiam sie jak będzie ze spalaniem. Czy 10mm różnicy na oponie da się odczuć w spalaniu? Obecnie jeżdżę na zimówkach 14" 185/65.
SPAMU¦
Wysłany: Pią Mar 19, 2010 22:40 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Czy ktoś z użytkowników posiada felgi aluminiowe o rozmiarze 14" w swoim roverku serii 200? Bo akurat posiadam opony 175/65 R14" i zastanawiam się czy nie dokupić do nich alu. Tylko jak to będzie wyglądało? Czy koło będzie się ładnie prezentować na takiej niedużej feldze?
Dzięki za fotkę Remi55. To są oryginały do rovera? Czyli ET 45 tam jest? Ciekaw jestem czy 6J nie będzie za szeroka do opony 175/65. Bo mam takie na uwadze - a tam są 6JH2 14 i ET 37. http://moto.allegro.pl/it...nda_i_inne.html
danielszel ja miałem wcześniej 14" alu. Musisz sprawdzić czy dana felga Ci wejdzie z przodu, u mnie było mniej niż pół milimetra od zacisku do felgi (felgi miałem z rantem), do Markzo nie weszły bo miał wentylowane hamulce u mnie na styk
Pomógł: 3 razy Dołączył: 22 Cze 2008 Posty: 82 Skąd: Kraków
Wysłany: Nie Kwi 11, 2010 12:06
Ja na zime mam 175/65/14" a na lato 195/50/15" na alu i nie czuję różnicy w spalaniu.
A co do hamulców wentylowanych to <Kozik> ma rację bo zacisk w wentylowanych jest większy.Wiem bo przerabiałem na wentylowane i miałem obawy czy mi zimówka 14" wejdzie ale weszła (ledwo)
_________________ Moc jest bogiem,prędkość nałogiem,nitro zabawą,a turbo podstawą...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum