Wysłany: Sob Wrz 19, 2009 09:20 [Rover 416 Si '97] Gaśnie podczas jazdy, nie pali na ciepłym
Okazało się, że jednak uszczelka pod głowicą w moim R była do wymiany..
I tak, uszczelka została wymieniona, głowica zaplanowana, ale pojawiły się nowe problemy.. Auto gaśnie podczas jazdy, przeważnie przy wysprzęglaniu, jak delikatnie chcę dodać gazu.. Do tego nie chce palić przy ciepłym silniku.. Jak silnik jest zimny pali od razu..
Nie mam już sił
SPAMU¦
Wysłany: Sob Wrz 19, 2009 09:20 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 35 razy Dołączył: 18 Maj 2008 Posty: 473 Skąd: Katowice
Wysłany: Sob Wrz 19, 2009 09:38
Jeśli zgaśnie ci ciepły silnik wyłącz całkowicie zapłon na minutę, jak odpali i zacznie chodzić normalnie to skalibruj wolne obroty.
http://www.roverki.pl/article.php?sid=312
Jeśli zgaśnie ci ciepły silnik wyłącz całkowicie zapłon na minutę, jak odpali i zacznie chodzić normalnie to skalibruj wolne obroty.
http://www.roverki.pl/article.php?sid=312
może nie pali na rys, ale trzeba wcisnąć gaz do końca i załapie..
timer napisał/a:
pewnie zadam głupie pytanie ale czy przepatrzyłeś może cały układ zapłonowy to znaczy palec, kopułkę, kable, cewkę i świece
tak, wszystko sprawdzone, los chciał, że po wymianie uszczelki siadł palec i autko nie chciało w ogóle zapalić, kupiłem nowy i zaczął palić na zimnym.. gorzej na ciepłym:(
LU poczytaj sobie na forum o czujniku położenia wału korbowego.
przeczyściłem silniczek krokowy i czujnik położenia wału - przez chwilę wydawało się, że jest ok.. a rezystancja na nim wyniosła mi 1,5k..
jaka powinna być rezystancja czujnika położenia wału korbowego w R416?
[ Dodano: Nie Wrz 20, 2009 21:38 ]
ma ktoś jakieś pomysły jeszcze co może być nie tak? help me:(
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum