Wysłany: Pon Wrz 21, 2009 10:01 [R416 1.6 97r] Problem z odpaleniem
Witam . Ostatnio przegrzałem trochę swojego ROVERKA.Byłem u mechanika który stwierdził że wszystko jest OK łącznie z uszczelką [już raz wymieniałem].Ale od tego czasu mam problem z odpaleniem silnika jak jest zimny...Przy tym wszystkim stwierdziłem że silnik pracuje jakoś inaczej,Wcześniej po odpaleniu pracował idealnie [moim zdaniem] a teraz jak jest zimny to chodzi jak traktor..
[ Dodano: Pon Wrz 21, 2009 21:06 ]
.???
.???
.???
SPAMU¦
Wysłany: Pon Wrz 21, 2009 10:01 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 5 razy Dołączył: 17 Sty 2008 Posty: 75 Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: Pon Wrz 21, 2009 22:19
przyczyn może być kilka:
1. pazchany filtr paliwa.... moj kolega tak mial wymienil i wszystko bylo ok
2. świece zapłonowe . ...
3. źle ustawiony rozrzad ale jesli na ciaplym dobrze chodzi to odpada
a jak go przegrzales to mogles pierscienie usmażyć i na zimnym silniku ma słaba kompresje (sprawdz kompresje na wszystkich tłokach na zimnym silniku)
Czujnik wału to by nie chodził wcale .. a temperatury to jak najbardziej .... na podstawie odczytu temperatury silnika komp dobiera dawkę paliwa a jak nie wie, że jest zimny to da za mało i auto nie odpali.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum