Wysłany: Pią Paź 02, 2009 13:04 [R214 1.4Kat 99r] przybylo plynu do wspomagania??
Witam wszystkich!!! Jestem nowy na forum, więc proszę o wyrozumiałość
Mam problem , a mianowicie:
Dzisiaj wczesnym rankiem nie mogłem odpalić autka cos mu strzelilo... krecil ale nie mogł załapać, a po chwili padł akumulator. Bydlaka trzeba bylo pchac i w koncu zaskoczyl, pochodzil troszke, wrocilem spokojnie do domku ale cos dziwnie lekko chodzila kierownica.
Niestety po ciemku nic nie mogłem zauważyc. Wiec teraz wyszedłem popatrzyc, i zauwazylem, ze przybylo mi plynu do wspomagania, az pod sam korek, ze wieczko jest cale mokre. I tu moje pytanie??? Skad i co za plyn dostal sie do zbiorniczka z plynem do wspomagania???
Ostatnio zmieniony przez pestek84 Pią Paź 02, 2009 13:14, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pią Paź 02, 2009 13:04 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Przepraszam..... Ale mnie wredota wkurzyła... Właśnie wiem, że nie ma możliwości aby się tam coś dostało, ale płyn jest czarny i jest w zbiorniczku na zbiorniczku i w około niego???
okiej... Wlasnie tak myslalem zeby nadmiar sciagnac strzykawka... Zalatwie strzykawe i zobacze o co kaman i dam znac.
[ Dodano: Pią Paź 02, 2009 16:18 ]
No i zalatwilem strzykawe, podnioslem mache i znowu umorusany caly zbiorniczek, sciagnalem strzykawka nadmiar plynu (kolor kawy) i odpalilem krecac kierownica, cos bulgocze i pomalutku poziom wzrasta, ale wydaje mi się, że jest to wina nagrzania sie plynu poprostu pod wplywem temperatury zwieksza swoja obietosc... ale czy to ma cos wspolnego z tym, ze nie moglem go odpalic???
Pomógł: 14 razy Dołączył: 20 Kwi 2005 Posty: 143 Skąd: okolice Krakowa
Wysłany: Pią Paź 02, 2009 15:19
nie wiem jak to opisać ale zbiorniczek jest przelewowy i jak patrzysz przez korek .... oczywiście jak byś nie miał płynu w zbiorniczku to zobaczył byś siutko i ocenił jego przepustowość najprawdopodobniej jest zatkane i to co wraca z pompy gdzieś musi znajść ujscie miłego czyszczenia
Po ściągnięciu nadmiaru płynu wszystko jest okej a bede mial chwilke wolnego, to napewno przeczyszczę... właśnie dojechałem do pracy i zauważyłem, że kierownica dziwnie sie zachowuje podczas ostrego skrecania, a mianowicie slychac jakis "zgrzyt" i bicie w kierownicy... hm??? Mozliwe, ze pompa wspomagania wysiada??
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum