Typ: V6 Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.7 Rok produkcji: 1996
Hej wszystkim Chcialem robic uszczelki pod glowicami w moim 827 ale ktos powiedzial mi zebym odpuscil i jezdzil z "olejem" Moje pytanie czy mielisice doczynienia z takim oto preparatem dostepnym na allegro?
http://www.allegro.pl/ite...nia_silnik.html
czy lepiej kupic sobie pare piwek ? a efekt bedzie ten sam ?:)
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Wto Sty 04, 2011 22:03, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Paź 06, 2009 18:47 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
nie chciałbym się na ten temat za dużo wypowiadać bo i nie lubię ale to jest nic innego jak moto doktor który się leje przed sprzedażą auta
dobrze ci radzę odpuść sobie tego rodzaju specyfiki jeśli zamierzasz jeździć tym autem
Wysłany: Sro Paź 07, 2009 06:26
Też nie polecam, i nie wlewałbym do silnika. To są zagęszczacze oleju, oprócz wycieków mogą też pozapychać hydrauliczne popychacze zaworowe, i filtr też.
Tak jak Ci już napisałem musisz ustalić skąd dokładnie cieknie, najprawdopodobniej spod pokryw zaworowych. Z produktów L&M polecam np spray do czyszczenia hamulcy, w aso daewoo można kupić za 11zł/szt. Zmywasz nim zaolejone miejsca, szczególnie na krawędziach czyli tam skąd potencjalnie jest wyciek, i po jeździe sprawdzasz czy jest mokro.
Jak odkręcisz korek wlewu oleju to czy czyjesz jakieś przedmuchy?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum