Wysłany: Sob Paź 17, 2009 18:36 [R220 SD 97'] bezpiecznik spryskiwacza i tylniej wycieraczki
Ostatnio zauważyłem, że nie działa mi tyli spryskiwacz i wycieraczka. Pierwsze co zrobiłem to zajrzałem w bezpieczniki i trafiłem był spalany. Jest to bezpiecznik od tylnej wycieraczki i spryskiwacza i według instrukcji wentylatora chłodnicy. Jednak po wymianie bezpiecznika zaraz po włączeniu zapłony znowu zostaje spalony. Gdzie szukać tego przyczyny !
SPAMU¦
Wysłany: Sob Paź 17, 2009 18:36 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Miałem to samo tyle ze z przodu. Problem tkwi w silniczku wycieraczki. robi potezne zwarcia ( u mnie nie pomogly recznie robione bezpieczniki z blaszek, palilo wszystko) albo silniczek do wymiany... albo do rozebrania i dlubania
[ Dodano: Pon Paź 19, 2009 12:31 ]
Jeszcze jedna opcja... Nie pamietam jak to jest z tylna wycieraczką ale spróbuj odłączyć silniczek tylnej na kostce i włożyć bezpiecznik. Później włącz spryskiwacz. Jak działa - silniczek do wymiany lub robienia.
Pomógł: 31 razy Dołączył: 26 Kwi 2008 Posty: 485 Skąd: Góra
Wysłany: Wto Paź 20, 2009 17:51
1% bynajmniej u mnie.
Kiedys cofajac chcialem sobie przetrzec szybe, okzazło się ze nie działa wycieraczka
przy okazji spryskiwacz i jak pozniej wycztyałem wentylator chłodnicy. Więc
Odrazu bezpieczniki i był spalony bezpiecznik nr 15 15A
Wymieniłem i ok ale do łaczenia wycieraczki odrazu sie spalil.
Czytałem na forum i zabrałem si e za wiazkęi....
była poprzecierana ponownie. ale teraz zrobiłem wszystko dokładnie. wsadzłem bezpiecznik i działa wszystko do dzis
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum