Pomógł: 63 razy Dołączył: 10 Sie 2007 Posty: 1453 Skąd: Busko-Zdrój
Wysłany: Pią Lip 10, 2009 08:55 [R 416Si] Nowe felgi-jak Wam się podoba?
Witam, po dłuugiej zwłoce zakupiłem w końcu nowe koła do mojego R
Felgi są 14", oponki Sava Intensa 195/60/14"
Oto kilka fotek poglądowych:
Fotki robione nad Wisłą, okazało się, że było tam trochę błota... Oponki zdały test na OFFROAD
_________________ >lepiej głupio zapytać, niż mądrze coś spie....lić<
SPAMU¦
Wysłany: Pią Lip 10, 2009 08:55 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Pią Lip 10, 2009 09:08
Hej azer, specjalnie nie założyłem 15" bo wtedy profil byłby 55, a wiem jak takie oponki się tną jak wparuje się w jakąś wyrwę... Brat tak zalatwił 2 swoje opony...
Docelowo bedą jeszcze chromowane nakrętki i dekielki z logo Roverka
[ Dodano: Pią Lip 10, 2009 10:11 ]
Tak sobie jeszcze myślę... Pasuje zakupić komplet nakrętek zabezpieczających
:hmmm:
Imo w ogóle to nie pasuje za mała felga za duży balon... Jeśli masz dobą oponę to możesz mieć nawet 205/30 i nie ma prawa się rozwalić oczywiście jeśli nie wparujesz z pełna prędkością w dziurę ale jak ktoś jeździć nie umie to mu nawet profil 65 nic nie pomoże. Ja mam 185/55 i opona wcale nie jest niska kilka dziur już zaliczyłem i 0 uszkodzeń...
_________________ Jeśli twierdzisz, ze szukałeś i nie znalazłeś to znaczy, ze kłamiesz.
Wysłany: Pią Lip 10, 2009 09:51
Zastaniawiałem się nad większą falgą, ale doszedłem do wniosku, że nie ma sensu...
Co do dziur... Czasem nie ma gdzie uciec, a jak zaczniesz hamować to koło urwiesz...
Z tąd taki wybór
Nie mniej jednak, zdjęcia nie oddają realnego efektu... Szczególnie z tymi brudnymi oponami
Jak autko porzadnie umyję i dołożę dakielki i nakrętki to będzie więcej fotek
na moje nietrafiony wybor. Fele wygladaja jak chinszczyzna z allegro za 999zl komplet, do tego za szerokie opony na waska felge i jest efekt total balonu. Smiesza mnie troche historie ze na polskich drogach sie kolo urywa. 3,5 roku jezdze na niskich profilach i jakos nigdy nawet felgi nie skrzywilem. W tej chwili mam opony 195/40/17 i 215/35/17 i tez dam rade bez problemu. Po prostu trzeba uwazac jak sie jezdzi, a nie jezdzic jak traktorem.
nadkola w aucie masz strasznie duze i widac ze az sie prosi o 16" minimum 7J z opona 195/45. No ale twoj wybor
truten23, fajnie że coś zafundowałeś nowego swemu R, ale tak z dobrego serca tez napiszę coś od siebie na ten tema, z racji że często moje mody komentujesz na + i -
Więc z tymi wypowiedziami na temat przecinania opon to trochę na wyrost, wiesz dobrze że mam org. MG ZR 16' z oponą 195/45 i jakoś od momentu zakupu i użytkowaniu nie miałem problemów z niczym, po prostu trzeba uważać ja się jedzie i pilnować dziur. Ja mieszkam pod wrockiem i drogi w pewnych momentach nie są ciekawe, i dlatego w tych momentach uważam we Wro też nie ma miejsc idealnych i też tam uważam, duże i ostre krawężniki odpuszczam i tyle, jakoś nie mam z tym żadnych problemów. Co do tego co kupiłeś to wzór dosyć ładny ale za mały, widać modny styl który okupuję pierwsze 15 stron na allegro oponki duże i wąskie słabo na zakrętach i na prostych a chyba nie śmigasz wolno, bo jak bronisz się że możesz przeciąć oponę wszędzie to raczej jeździsz szybciej i nie zwracasz po czym Ale spoko ważne aby tobie było wygodnie z tym. Pozdrawiam
Wysłany: Sob Lip 11, 2009 12:08
azer napisał/a:
Mój na 185/65/15 nie ma takiego efektu nawet na zdjęciach. A jak są brudne to wyglądają nawet na mniejsze
Mój dokładnie tak wyglądał na oponach Mishelin 185/60/14...
Fredi88 napisał/a:
Fele wygladaja jak chinszczyzna z allegro za 999zl komplet, do tego za szerokie opony na waska felge
Zapewnw chińszczyzna z allegro, ale za to za 880zł
Mogę się nie znać, ale na szerokość 6,5J to rozmiar 195 jest chyba właściwszy, niż 185...
Hehe camaro17 i faecd, Wiem że lepsze były by 15", dłuugo zastanawiałem się nad takim wyborem
Szalę zwycięstwa tych 14ek przeważyła jednak cena całości
Ale powiem szczerze, że jestem zadowolony, autko zyskało trochę na harakterze a oponki bardzo dobrze trzymają się drogi. Autko dostanie jeszcze przyciemnienie szybek i to wszystko będzie się doskonale komponować
Myślę, że w tym tygodniu będą jeszcze dekielki Roverkowe
[ Dodano: Sob Lip 11, 2009 13:09 ]
Tak patrzę na te zdjęcia... Faktycznie balony...
W realu wygląda to o wiele lepiej.
przy 120km/h z 5 osobami na pokładzie wpadłem w dziurę dość głęboką huku narobiło co niemiara.
Zmieniła się geometria przedniego zawieszenia. Musiałem z lekko skręconą kierownicą jeździć na wprost. Na feldze czarny osad z opony.
To wszystko na 15' feldze Rover`a i 185/55 oponie Fulda Carat Attiro.
Zrobiłem geometrię. Felga na wyważarce prosta. Opona cała.
Gadanie że potnie się opona jest jednym słowem bujdą. Jak się kupuje nowe opony umie o nie zadbać to nie mają prawa się pociąć od dziur. Chyba że będzie się na kapciu bujało kilkanaście km.
truten23, Dodam że Twoje felgi są gorsze od 15' Rover`a. W tym momencie przy wjechaniu w większą dziurę może rozwalić Ci całą felgę a nie oponę. Jak myślisz co jest lepsze?
Mam niemiłe wspomnienia z felgami 'no name' które rozpadały się po jakimś czasie.
_________________ R400 1.4, R620Ti, R420Si, R400 2.0 Turbo, R200 Coupe, R800 Coupe Turbo ->
R200 Coupe Turbo & V8
szczerze historie z przecinaniem są dla mnie odlegle...w moim MG mam 215/50/17 poza tym mam w innych autach opony 225/45/17 ,a w innym 245/40/18 i nigdy nic się nie stało...wszystko zależy jak będziesz jeździł...
a co do tych felg to bez urazy, ale ona idealnie pasowałyby do golfa 3 albo starej civicy a nie do R...auto zbyt dystyngowane.To moje osobiste odczucie, a o gustach przecież się nie dyskutuje
a co do tych felg to bez urazy, ale ona idealnie pasowałyby do golfa 3 albo starej civicy a nie do R...auto zbyt dystyngowane.To moje osobiste odczucie, a o gustach przecież się nie dyskutuje
No po ch*@u < odpowiedz tyczy się 2 zaznaczonych części... imo idealnie pasowała by z tą opona do quada
_________________ Jeśli twierdzisz, ze szukałeś i nie znalazłeś to znaczy, ze kłamiesz.
Pływak, zrozumiałeś o co mi chodziło ? Rover jest zbyt elegancki (dystyngowany-wytworny , elegancki , nobiliwy , szlachecki) żeby zakładać takie felgi, które w mojej ocenie pasują idealnie do golfa 3 albo civicy gen.V i tyle z mej strony
Zrozumiałem bardzo dobrze to raczej Ty nie zrozumiałeś moje odpowiedzi ale już tłumaczę zarówno "po ch*@u" pasowały by do Golfa 3, jak i "po ch*@u" Rover jest "dystyngowany-wytworny , elegancki , nobiliwy , szlachecki". Może elegancki jest ale na pewno nie ten z fotek powyżej
Ostatnio zmieniony przez Pływak Sob Lip 11, 2009 17:23, w całości zmieniany 1 raz
Zrozumiałem bardzo dobrze i zarówno "po ch*@u" pasowały by do Golfa 3, jak i "po ch*@u" Rover jest "dystyngowany-wytworny , elegancki , nobiliwy , szlachecki". Może elegancki jest ale na pewno nie ten z fotek powyżej
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum