W lublinie masakra. Zasypany. 80-90% samochodów zostało na parkingach.
Wczoraj wieczorem na szybko przekładaliśmy opony u Taty na GoodYear Ultragrip 7+.
Dziś spisały sie niesamowicie, nawet ABS i kontrola trakcji nie były potrzebne. Dało sie jechać 50 tam gdzie na letnich wlekli sie 10km/h
Polecam, bardzo dobre oponki, nie udało się ich "uśliznąć".
Ale na Lipowej widziałem straszne sceny, np ktoś próbował wjechać i utknął w połowie. Zsunąć sie kilkadziesiąt metrów potem to nic przyjemnego.
Ja w Roverku mam nowe Vector4Seasons, ale dziś nie testowałem.
Wysłany: Sro Paź 14, 2009 07:45
Ja zimówki mam od tygodnia więc się nie martwię pogodą. walkie, rozumiem, że Twoje pytanie jest czysto retoryczne Przypominam tylko, że opony zimowe powinno się zakładać przy temperaturach od 7 stopni w dół, a mamy 0
luki_pj, jak chcę jechać do Krakowa na weekend, to wymieniać opony?
Myślę że warto zmienić opony na zimowe.
Ja właśnie sam przymierzam się do wymiany w tygodniu, bo w weekend to uczelnia zajmuje mi całe dnie.
Odezwij się na priv dzień przed wyjazdem to powiem Ci dokładniej jak sytuacja się prezentuje w Krakowie.
A tak na teraz wygląda pogoda u mnie.
_________________ Życie, to droga prowadząca do śmierci- im ta droga dłuższa, tym lepiej.
Ostatnio zmieniony przez luki_pj Sro Paź 14, 2009 09:34, w całości zmieniany 1 raz
We warszawie od 7:40 wali sniezek z deszczem, ale utrzymuje sie jednak na samochodach.
Temperatura jest 0.00* C, mimo to widac zime na ulicach
Sypie elegancko, ale ulice w miare rozjezdzone. Mnie sie udalo przejechac
na letnich nankangach i tez ani razu ABS sie nie zalaczyl, a przy ruszaniu nie zrywal zbytnio przyczepnosci. Udalo mi sie kawalek przejechac ok. 80-90km/h i zatrzymalem sie tam gdzie chcialem
Najbardziej wkurzylem sie jak zamawialem mc-donalda Bo mi snieg napadal do srodka, jak skladalem zamowienie
Pozdrawiam,
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
Te 7 stopni to sobie marketingowcy wymyślili .... ja bym popatrzył po prostu na prognozy pogody i jeśli bedzie sie lipa wodno-śniegowa zapowoadała to zmienił na zimówki, ale jeśli ma być tylko zimno ale sucho to nie ruszał
Nie mam czasu na sniadanie w domu, wiec korzystam z uslug jedynej czynnej o tej porze restauracji w mojej okolicy Zostawiam 12zl i jestem nazarty nie na zarty
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum