Witam wszystkich mam roverka takiego jak w temacie i mam problem z obrotami odpale jest dobrze a nieraz cos sie dzieje tzn jade wszystko jest oki nagle zaczyna przerywac jak by chodzil na 3 cylindrach dodam gazu do spodu i przechodzi sonda wymieniona swiece wymienione oczywiscie na platynowe tak jak pisza ksiazki przewody filtr paliwa przepustnice wyczyszczona nie wiem czy to wtryski i nieraz jeszcze strzela w tlumik nie mam pojecia co to jest moze ktos mial z was taki problem czy moze wtryski zapchane albo silnik krokowy pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Czw Lis 05, 2009 13:42 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Poza tym wydaje mi się, że nadałeś trochę zły temat, bo to co opisujesz, to raczej nierówna praca na 3 cylindrach, a nie falowanie obrotów.
Na Twoim miejscu spróbowałbym ustalić który to cylinder, bo skoro piszesz o przewodach, to rozumiem, że masz jeszcze wersję z tradycyjnym układem zapłonowym (kopułką).
Jeśli tak, to jeszcze wymieniłbym kopułkę i palec, a jeśli jednak masz tą nowsza wersję zapłonu, to trzeba by sprawdzić te cewki odpowiadające za zapłon.
Uszkodzenie wtrysku jest możliwe, ale raczej rzadkie i to bym sprawdzał na końcu, a silnik krokowy na 100% nie ma nic wspólnego z pracą na 3 cylindrach.
Strzelanie wskazywałoby na problem z doborem mieszanki, ale lambdę już wymieniłeś - może warto byłoby podłączyć komputer - np. w Warszawie na spocie.
Czy auto ma LPG?
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Możesz jeszcze sprawdzić wtyczki i te cienkie kabelki które wchodzą do cewek. Miałem podobne objawy w swojej 45, wymieniłem mnóstwo rzeczy a okazało się że któryś styk we wtyczce przy cewce był troche rozgięty.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum