Konieczny będzie pierścień centrujący. Bez tego używanie felgi z większym otworem centrującym może być NIEBEZPIECZNE. Dodatkowa sprawa to szerokość felgi i ET. Powinny być identyczne jak w pozostałych felgach.
Poszukaj w okolicy punktu z używanymi felgami. Powinieneś znaleźć odpowiednią (może być od Hondy).
michone, nie zakładaj jednej felgi innej bo będzie nieprawidłowa geometria auta. nawet jak znajdziesz z takim samym ET to jeden model felgi nie jest równy innemu. Ja kupiłem parę felg od innego auta (takie same felgi muszą być na osi) i mimo takiej samej szerokości i ET faktycznie odsadzenie różni się o ponad 1cm.
Naprostuj, jak masz dobre oko to zrobisz to sam , sprawdzisz na wyważarce i ewentualnie wrzucisz na tył auta.
Kupowałem zimówki 2tyg temu i od razu zakupiłem sobie 4stalówki używane u oponiarza.
Za felgi zapłaciłem po 40zł za sztukę więc chyba nie warto bawić się w podmianę jednej felgi na inną.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum