Wysłany: Sob Lip 25, 2015 13:12 [R75] zbiornik wspomagania kierownicy
Typ: V6 Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.5 Rok produkcji: 1999
Witam
bardzo często wycieram brudną "zapoconą" górną część zbiorniczka wspomagania kierownicy. Czy to normalny objaw ?, czy też pod korkiem powinna być gumowa uszczelka , której brakuje
pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Sob Lip 25, 2015 13:12 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Musisz wyczyścić za zero górną część zbiorniczka i korek z oleju np benzyną ekstrakcyjną zakręcisz dokładnie i już nie będzie tam puszczać. Oczywiście do czyszczenia korek musisz odkręcić żeby dobrze wyczyścić rant. Ja wyczyściłem i mam od tamtej pory ładny i czysty zbiorniczek.
Pomógł: 86 razy Dołączył: 09 Maj 2013 Posty: 1730 Skąd: Ciechanów
Wysłany: Sob Lip 25, 2015 17:29
pkfamilia napisał/a:
czy też pod korkiem powinna być gumowa uszczelka , której brakuje
Na korku jest gumowy oring, który jest ową uszczelką. Tak jak pisali poprzednicy, wyczyszczenie do sucha oringu i górnej części zbiornika z którą styka sie oring, zapewni szczelność.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum