Wysłany: Pon Lut 04, 2008 21:44 [25 2.0 01r] problem z wspomaganiem
jak w temacie problem z wspomaganiem gdy silnik chodzi na wolnych obrotach i kreci sie kierownico slychac z okolic pompy wspomagania cos takiego jak piszczenie podczas parkowania przy malych obrotach ciezko chodzi kierownica a nawet jest wyczuwalne tak jak by wspomaganie sie wylaczylo albo przycielo
jak by ktos mial takie podobne problemy to prosze o pomoc zamiezam kupic nowa pompe ale moze moja sie zapowietrzyla albo to maglownica moze wie ktos czy mozna i jak odpowietrzyc pompe
SPAMU¦
Wysłany: Pon Lut 04, 2008 21:44 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 81 razy Dołączył: 15 Maj 2007 Posty: 901 Skąd: Poznań
Wysłany: Pon Lut 04, 2008 21:49
Może po prstu pasek masz do wymiany (bardzo szybko się zużywa) albo coś z napinaczem lub za mało oleju w układzie
_________________ Sprzedaż części, diagnostyka komputerowa Rover MG Land Rover oryginalnym komputerem T4- POZNAŃ . RÓWNIEŻ NAJNOWSZE MODELE LAND I RANGE ROVERA ,z firmą Rover MG Land Rover jesteśmy związani od 1995 roku TEL. 0698363760, parts2@wp.pl / britcars@wp.pl
Pomógł: 81 razy Dołączył: 15 Maj 2007 Posty: 901 Skąd: Poznań
Wysłany: Pon Lut 04, 2008 21:54
Dokładnie to samo mam na myśli raczej na pewno
_________________ Sprzedaż części, diagnostyka komputerowa Rover MG Land Rover oryginalnym komputerem T4- POZNAŃ . RÓWNIEŻ NAJNOWSZE MODELE LAND I RANGE ROVERA ,z firmą Rover MG Land Rover jesteśmy związani od 1995 roku TEL. 0698363760, parts2@wp.pl / britcars@wp.pl
tez o tym myslalem ale jak nie ruszam kulkem i daje mu po gazie nic nie slychac specjanie maske podnosilem zeby posluchac i nic nie piszczy jak rusze kulkem to jest taki dzwiek bardziej nie jak piszczenie tylko jak by guma o metal albo guma o gume tarla trudno powiedziec jaki to dzwiek a co do plynu to zamiezam dolac wydaje mi sie ze za malo raz jest go pelno raz spada ponizej minimum ale przewaznie miesci sie pomiedzy kreskami ile wyniusl by mnie koszt regeneracji lub wymiany pompy
Mam podobny problem - nagle zaczelo cos "wyc" w kierownicy podczas skrecania tak jakby cos ocieralo i coraz glosniej i teraz bardzo ciezko chodzi... nasila sie to przy parkowaniu i wolnej jezdzie a przy szybszej troche mniej. Co to moze byc? Takze ten jakis pasek?
Pomógł: 96 razy Dołączył: 08 Sie 2007 Posty: 895 Skąd: Rzeszów
Wysłany: Nie Mar 01, 2009 21:53
Cytat:
Mam podobny problem - nagle zaczelo cos "wyc" w kierownicy podczas skrecania tak jakby cos ocieralo i coraz glosniej i teraz bardzo ciezko chodzi... nasila sie to przy parkowaniu i wolnej jezdzie a przy szybszej troche mniej. Co to moze byc? Takze ten jakis pasek?
Sprawdz poziom płynu do wspomagania, "wycie" jest oznakami jego niskiego stanu
Z plynem wszystko ok, czyli pewnie to ten pasek - mam nadzieje ze nic powazniejszego
[ Dodano: Wto Mar 03, 2009 14:32 ]
No i juz wszystko wiem - pasek od alternatora przetarl mi jakiś wężyk doprowadzający plyn do wspomagania czy cos tam
na szczescie odzyskalam juz mojego "prawie" sprawnego roverka
jeśli pasek jest ok to wydaje mi się że masz do wymiany rolkę z napinaczem. Miałem podobną sytuację u mnie przy skręconych kołach pojawiał się pisk oraz tak jakby ktoś wyłączył mi wspomaganie.
Ta rolka z napinaczem jest jedna z przypadłości 25 z tego co pamiętam na forum był poruszany temat.
W moim dzisiaj po wjechaniu w dosyć sporą dziurę też coś padło w ukł kierowniczym. Przy parkingowej jeździe skręcając słychać straszne chrobotanie, tarcie. Niepokojące dźwięki są dosyć głośne i dają wrażenie jak by się zaraz auto miało zepsuć.
Wcześniej wspomaganie chodziło bez szmeru. Nadal kierownica się lekko kręci, płyn jest...
Więc radźcie panowie co mogło nawalić.
Auto zawiozłem do mechanika, mówił coś o:
paskach i rolkach.
Ale oprócz tego do wymiany idą świece żarowe z 3 będą 4
gruszka
pompa wodna
rozrząd
klocki
i pare innych.
Dodatkowo ostatnio zaczęło coś się przypalać. Odczuwalny był smród spalenizny z pomiędzy blachy grodziowej a silnika.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum