Czy ktoś się orientuje jak wygląda sprawa z podświetleniem stacyjki - tam gdzie wkłada się kluczyk? Do niedawna świeciła się u mnie taka ładna bursztynowa obwódka, a teraz ciemno...
Czy tam jest jakaś dioda, żarówka, czy coś? i jak się do tego dostać??
Szukałem na forum, w RAVE no i głupia drobna rzecz a nigdzie znaleźć nie mogę... a chciałbym chociaż żarówkę kupić zanim to rozkręcę.
SPAMU¦
Wysłany: Wto Lis 10, 2009 13:33 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
No wlasnie od poczatku stacyjka mi nie swieci.
Sciagalem kiedys oslone kierownicy i szukalem tam czegokolwiek co mogloby swiecic i nic takiego nie znalazlem.
Moze slabo szukalem, ale zawsze wydawalo mi sie ze wszystkie R45/400 maja swiecace stacyjki.
Dlatego tez prosilem o to foto, co bym zrobil jeszcze jedno podejscie pod zlokalizowanie tej ewentualnej zarowki
Pomógł: 1 raz Dołączył: 25 Lip 2009 Posty: 15 Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: Sro Lis 11, 2009 09:10
Ja przy jej wymianie ściągnąłem obudowę dostałem się do żaróweczki, wystarczy pociągnąć za te dwa kabelki i tak pojechałem do sklepu kupić. Wszystko poskręcałem pod sklepem 3 min roboty i ładnie świeci
Pomógł: 248 razy Dołączył: 18 Cze 2009 Posty: 1651 Skąd: Maciejowa, Nowy Sącz
Wysłany: Sro Lis 11, 2009 12:24
marcinZG napisał/a:
Sciagalem kiedys oslone kierownicy i szukalem tam czegokolwiek co mogloby swiecic i nic takiego nie znalazlem.
do stacyjki idzie kabelek który wchodzi w takie wybrzuszenie pod samą wkładką, jak pociągniesz za kabelek wyjdzie gniazdo z żarówką - dalej to już wiadomo....
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Dzieki, obczaje jeszcze raz co i jak, ale mam dziwne wrazenie, ze u mnie owego wybrzurszenia nie bylo.
Chociaz rozkrecalem to dobre pol roku temu i moge nie pamietac..
Wysłany: Sro Lis 11, 2009 16:34
darek_wp napisał/a:
MSaigon jak powiesz w motoryzacyjnym żarówka 1,2W bez cokołu to dadzą na pewno dobrą
Ha, a jednak dobrze, że rozkręciłem wcześniej, tylko dotknąłem kabelka i świeci czyli coś się zadziało, że przestało działać, coś nie stykało, a żarówka cała.
Ale jak patrze na fotki to ja jeszcze miałem dookoła samego zamka stacyjki taki plastikowy pierścień na który był nawinięty miedziany drut, jakby jakaś antena, czy coś, może od immobilisera... hmm.
Niby błahy temat, ale jaki odzew a wiecie co, tak sobie pomyślałem, że jak ktoś kupuje samochód w którym od początku coś nie świeciło, to może nie mieć pojęcia, że powinno
Dzisiaj postanowilem, ze zajrze sobie w okolice stacyjki, zdjalem obudowe i okazuje sie, ze u mnie w owym wybrzuszeniu nad stacyjka jest pusto..
Zadnej oprawki, zadnych kabelkow.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum