Wysłany: Sob Sie 29, 2009 14:50 Roverowy kalendarz
Witam tak sobie pomyślałem aby stworzyć kalendarz na 2010r z Roverkami. Czy byli by chętni na taki kalendarz? Jeśli tak to można coś zadziałać, jestem w stanie załatwić wykonanie takiego kalendarza jedyne co mi potrzebne to chętni i 12 zdjęć nadesłanych przez was. Problem w tym, że musi to być 12 zdjęć wysokiej jakości min 8mpix no i oczywiście jakieś ciekawe ujęcie. Format trochę większy niż A4, 12 stron na każdej duże zdjęcia na dole spis dni mniej więcej coś takiego jak Panowie z vwzone robią http://www.vwzone.pl/inde...dul=news&id=782 góra złączona taka jak by "sprężyną" metalową. Papier kredowy wysokiej jakość dość gruby, jeśli chodzi o koszt to wszystko zależy od ilości chętnych bo jak będzie 30 osób to nie warto robić bo cena będzie kosmiczna. Przy ok 100 sztukach cena to mniej więcej 40zł za sztukę w poniedziałek będę wiedział dokładną cenę. Co o tym myślicie?
_________________ Jeśli twierdzisz, ze szukałeś i nie znalazłeś to znaczy, ze kłamiesz.
Ostatnio zmieniony przez Brt Pon Gru 21, 2009 23:07, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Sob Sie 29, 2009 14:50 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
był taki pomysł, niestety upadł....jeśli chcesz, bardzo chętnie Ci pomoge można by zrobić tak, niech userzy nadeśla foty, wybierze sie te najlepsze i z nich zrobi ankiete, które maja byc potem juz tylko druk jak cos, to mozesz na mnie liczyc
_________________ to boost or to boost even more - that's a question
Niestety 100sztuk to takie optymalne minimum, oczywiście można zrobić mniej ale cena wzrośnie ponieważ najwięcej kosztuje przygotowanie materiału do druku i cena tego przygotowania jest taka sama i niezależna od ilości sztuk... Co do zdjęć to też nie jest łatwe ponieważ nie każdy ma lustrzankę cyfrową, a kompaktem to co najwyżej można zrobić foto na wizytówkę
_________________ Jeśli twierdzisz, ze szukałeś i nie znalazłeś to znaczy, ze kłamiesz.
ja też chętnie taki kalendarz kupię ale oczywiście jak będzie tam zdjęcie mojego R natomiast nie trzeba wcale lustrzanki wystarczy dobre zdjęcie aparatem cyfrowym i dobra obróbka
ja też chętnie taki kalendarz kupię ale oczywiście jak będzie tam zdjęcie mojego R natomiast nie trzeba wcale lustrzanki wystarczy dobre zdjęcie aparatem cyfrowym i dobra obróbka
No i jeśli każdy będzie miał takie podejście to chyba trzeba będzie zrobić każdy dzień na osobnej stronie albo zrobić tylko 12 kalendarzy po 200zł za sztukę . Co do zdjęcia to obróbka obróbką ale weź 5mpix z kompakta rozwal na A4 300dpi później wydrukuj i zobacz jak to będzie wyglądało...
Ostatnio zmieniony przez Pływak Sob Sie 29, 2009 21:47, w całości zmieniany 1 raz
chyba nie jest problemem dla grafika zrobic kolaż z kilku aut na jeden miesiąc, w ten sposób znajdziesz kilkudziesięciu chętnych a zdjęcie jednego auta może miec o wiele mniejszy rozmiar, na powierzchni A4 zamieścic można np. 5 zdjęc
tak, tylko to jest jak ze zdjęciami ślubnymi. można na jednej stronie dać i 10 zdjęć, ale to zabija urok i klase zdjęcia....totalny miszung i w rezultacie nie wywiera to wrażenia na oglądającym. Dlatego jedno auto na jednej kartce jest bardzo trafnym rozwiązaniem
Problemem nie jest ale jak już coś robić to robić porządnie, a kolaż z kilku aut na małym formacie nie jest dobrym wyjściem. Jedna strona jedno auto na całej stronie na dole pasek z dniami miesiąca. Będą chętni, będą zdjęcia, będzie ankieta. To ma być 12 najładniejszych zdjęć z których każde będzie można podziwiać miesiąc, a nie nasrane kilka kiepskiej jakość zdjęć. Swoje auto można podziwiać codziennie, a moim zdaniem miło jest popatrzeć na inne niejednokrotnie ładniejsze egzemplarze... Myślę, ze dobrym rozwiązaniem było by po jednej focie każdego z modeli, czyli wybieramy najładniejszą fotę 200/400, 200, 400, 600, 25, 45, 75, MG ZR, ZS, ZT i TF. Chodzi mniej więcej o coś takiego http://img243.imageshack.us/img243/6554/kal.jpg jest to tylko i wyłącznie praca poglądowa wykonana na szybko z pierwszej z brzegu fotki ma pokazać co mniej więcej mam na myśli....
EDIT: Widać Markzo wie o co chodzi bystry chłopak jest
składam albumy weselne (konkretnie robie foty i potem je układam) i wiem, że nawet najpiękniejsze zdjęcia można spaprać jak sie je kiepsko pokaże.... jeśli już, to można by zrobić fotkę np 2 Roverkom czy cuś to już sens ma, ale kilka fotek odpada. FAjnie byłoby zobaczyć swoje auto, ale przeciez są modele dużo bardziej wyjątkowe i to je trzeba pokazać
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum