Wysłany: Wto Sty 25, 2011 22:01 [R620] Problem ze skrzynią biegów
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1998
Witam to mój pierwszy post mam pytanko : kupilem niedawno Roverka 620 SDi i ciezko chodzi skrzynia biegow , biegi wchodza bez zgrzytow ale drazek pracuje jakby byl wsadzony w maslo ( ja sie przyzwyczailem ale moja żona nie daje rady zmieniac biegow )czy to moze byc wina oleju czy np. spotkalem sie z taka podpowiedzia ze któras poduszka silnika jest walnieta i to morze byc przyczyna
z góry dzieki za porady
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pią Lut 25, 2011 20:35, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Sty 25, 2011 22:01 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
...problem leży najprawdopodobniej po stronie wyrobionego już mechanizmu zmiany biegów ma za duże luzy, naprawa dosyć często opisywana na forum i był także artykuł na stronie klubowej ale chyba już nie jest dostępny.
...jeśli chodzi o poduszkę to jest też taka utrzymująca ten mechanizm (dokładnie pod lewarkiem zmiany biegów) ona też lubi się po latach wyrobić
_________________ Pozdrawiam
Rover 75 V6 obecnie Avensis
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum