Wysłany: Czw Lis 26, 2009 23:36 [rover 220SDi]problem z alufelgami
Witam forumowiczow i odrazu przechodze do zeczy.Kupilem nowe alufelgi i problem w tym ze bolce sa troche za krotkie i nie lapia mi calej nakretki.Lapia jakies 7 pelnych obrotow co wydaje mi sie troche za malo.Potrzebowal bym nowe przedluzone o jakies 10mm sworznie.Moze ktos wie gdzie moge cos takiego dostac jaki i to rodzaj no i jak moge je zdemontowac.Z gory dziekuje za wszystkie podpowiedzi
_________________ Chyba przesiade sie na MG ale dopiero jak moj klekocik padnie na amen czyli nie szybko
SPAMU¦
Wysłany: Czw Lis 26, 2009 23:36 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Mistrzu darek_wp.Wlasnie zastosowalem sie do Twojego polecenia ,stracilem ponad godzine i wszystko co znalazlem to 2 slabo rozwiniete tematy bez konkretnych opisow. Nie wiem moze zle szukam albo wyszukiwarka sobie nie radzi .Czy moglbys mi podpowiedziec pod jakim haslem mam tego szukac???zaznaczam iz "wymiana szpilek" odpada.Dzieki.
_________________ Chyba przesiade sie na MG ale dopiero jak moj klekocik padnie na amen czyli nie szybko
Pomógł: 248 razy Dołączył: 18 Cze 2009 Posty: 1651 Skąd: Maciejowa, Nowy Sącz
Wysłany: Sob Lis 28, 2009 17:25
Kolega Franki28 podał Ci namiary na szpilki.
Co do mnie to żaden ze mnie mistrz . Myślę, że na podstawie opisu z tego tematu powinieneś dać sobie radę przy minimum zdolności do mechaniki z wymianą szpilek. Poniżej masz rozpiskę piasty z rave - dokładne widoki przodu i tyłu tam właśnie znajdziesz.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Franki 28 Dzieki za chec pomocy ale to nie ten rozmiar.Jest M14x1,5 a potrzebne M12x1.5.Sorki.
[ Dodano: Sob Lis 28, 2009 19:18 ]
Tak Darku ten temat przegladalem ale nie jest zbyt obszerny.Ale dzieki za rysunek.Szczerze mowiac postanowilem wziasc sprawy w swoje rece i pojechalem dzis na zlom zeby potrenowac sobie na rozbitym roverku.Juz wiem co i jak.Przywiozlem nawet 2 szpilki jako przyklad TEMAT ZAMKNIETY.DZIEKUJE WSZYSTKIM KTORZY SIE ZAINTERESOWALI
Pomógł: 248 razy Dołączył: 18 Cze 2009 Posty: 1651 Skąd: Maciejowa, Nowy Sącz
Wysłany: Sob Lis 28, 2009 22:49
Zawsze możesz dla potomnych zrobić małą fotorelację z opisem co i jak - na pewno się przyda no i powodzenia w walce .
Franki28 tak w niektórych egzemplarzach jest niestety - do alusów brakuje 1 cm szpilek - jest na forum sporo postów z pytaniami w tym temacie.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Apropo szpilek potrzebuje nakretki zamknięte do kół klucz 19 długość 29 mm może ktoś ma na pozbyciu one są z gumą szukalem na allegro ale tam sa wszystkie 34 mm
[ Dodano: Sob Lis 28, 2009 23:02 ] darek_wp ja u siebie nie zauważyłem mam orginalne aluski przykrecaja sie ładnie a te nakretki chce zmienic dlatego ze konczy mi sie klucz do nakretek tych antykradzieżowych i czasami mam obawe ze moge juz ich nie odkrecić i chce je zmienic na zwykle dlatego potrzebuje 4 szt a niechce zmieniac na inne antykradzieżowe
_________________ Jeśli ci pomogłem kliknij pomógł
Te aluski sa od firmy RIPSPEED Flare 195/50 R 15 .Bardzo ladne i niestety sa dosc solidne i dosc grube.Tak jak napisal Darek brakuje mi 1 cm.Sruby ktore dostalem do nich czy tez orginaly od stalowek lapia szpilke na 7 pelnych obrotow.Dzwonilem do producenta i twierdzi ze to w zupelnosci wystarczy.Odwiedzilem tez sklep specjalistyczny z felgami,sprawdzili i powiedzieli to samo.Ja jednak wole poskladac to po swojemu i mam juz zamowione szpileczki o 12mm dluzsze. Znalazlem goscia ktory sprowadza takie szpilki od jakiegos producenta.Dam znac jak sobie poradze a z foto relacji nici bo nie bede tego skladal sam.Za duzo roboty.Mam juz wszystko ugadane z mechanikiem w Kwik_fit(taka siec warsztatow w anglii) Chyba ze zgodzi sie pracowac pod okiem fotoreportera Narka
Tutua je mozesz obejrzec.Bardzo dobra cena.Sa mna oponach Silverstone Pro 8 Sport.Ladny bieznik w jodelke.
[ Dodano: Nie Lis 29, 2009 02:15 ] http://www.halfords.com/w...ddkey=ClickInfo
[ Dodano: Nie Lis 29, 2009 02:29 ]
Apropo twoich nakretek Franki28 czy chodzi Ci o orginalne nakretki od Rovera takie jakby 2 czesciowe z ruchoma podkladka??? Bo mam kilka ktore odkrecilem wczoraj na zlomie ale nie podobaja mi sie i mam jeszcze komplet tez zamknietych ale 23 mm ktore byc moze zaloze dla siebie ale nie jestem jeszcze pewny.
Mam takie Franki ale niestety tylko 3 To sa standardowe nakretki od alusow do rovera.Jak bede nastepnym razem na zlomie to Ci pare odkrece.Niewiem tylko kiedy to bedzie.Jak chcesz to moge Ci teraz wyslac te 3 albo poczekaj i wysle Ci kilka.
badek No dzieki wiem ze sa standardowe ale sam wiesz ze 3 szt nic mi nie dadza jak juz raczej poczekam na ta 4 szt oczywiscie nie che za darmo szukałem na allegro znalazłem ale one maja po 34 mm a ja potrzebuje 29mm a niechce zeby mi poza felge wystawały nowe nakretki kosztuja grosze no ale nie ma takiej dlugosci jak ja chce
_________________ Jeśli ci pomogłem kliknij pomógł
Dobra odezwe sie jak bede mial komplet.Nie chce kasy to taka przysluga.Zobacze tylkp ile powiedza za przesylke.Sprobuje listem zwyklym.Jak bede gotowy dam znac wyslesz adres.Nara
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum