Wysłany: Pon Lis 30, 2009 18:47 [R75] Problem z podłączeniem elektrycznego fotela kierowcy
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 2001
Witam wszystkich
Proszę o pomoc, mam problem z podłączeniem foteli elektrycznych a konkretnie fotela kierowcy bo pasazera już podłączyłem. gdy podłączam + i - z akumulatora do plusa i minusa w fotelu nic się nie dzieje (podobna sytuacja była w fot. pasazera ale obeszłem taką żułtą kostkę i hula) w fotelu kierowcy nie ma żułtej kostki tylko jest jakiś elektroniczny przekaźnik którego nie bardzo da się obejść. Czy ktoś zna jakiś prosty sposób na podłączenie tego lub posiada jakiś schermat podłączenia foteli.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Gru 05, 2010 11:51, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Lis 30, 2009 18:47 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wielkie dzięki za schematy tylko na pierwszy rzut oka to troche motka bedzie, nie wiem czy dam rade.
ale bede walczył hehe
dzieki pozdrawiam
[ Dodano: Nie Gru 06, 2009 23:02 ]
Podpiąłem wkońcu ten fotel
dzięki schematom od dukat11, jeszcze raz wielkie dzięki!!!
Tylko mam problem
Silniczek od "przód-tył" chodzi tylko przez jakieś 2 sekundy i stop, trzeba jeszcze raz nacisnąć i tak wkółko macieju reszta silniczków (góra-dół i oparcie) chodzą ok.
Pamięć natomiast też chodzi dobrze oprócz silniczków przód-tył z tym że trzeba przytrzymać przycisk a nie tylko raz nacisnąć
Czy ktoś zna może jakieś rozwiązanie tej sytuacji?! zaznaczam że instalację zrobiłem nie podłączając się pod komputer auta.
Ostatnio zmieniony przez apples Wto Cze 14, 2011 07:25, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum