Typ: wszystkie Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: > 2006
Witam
Nie wiem gdzie kupić lub od czego mogą pasować "spinki" listew chromowanych na błotnikach. Przez to, że kiedyś były zdejmowane i poułamywane teraz woda leci do bagażnika. Może ktoś już wymieniał i coś doradzi.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Gru 05, 2010 02:13, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Czw Gru 03, 2009 19:13 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Ja mam takie nakrętki plastykowe i były nie dokręcone i też mi woda leci .Teraz w sobotę się wezmę za to.Proponuje silikon i zerknąć czy masz gwint na listwach chromowych.U mnie jest normalny m5 lub m6 jak masz gwint to trochę silikonu daj i zwykłą nakrętkę pozdrawiam.
Wysłany: Pią Gru 04, 2009 09:56
Jeżeli chodzi o śruby to mam raczej tak jak Ty, czyli tylko 2 śruby na listwie na jej końcu. Dalej na listwie są plastyki wciskane i z nimi mam kłopot. Kupiłem taśmę dwustronną piankowatą i spróbuję w taki sposób. Silikonem robiłem, ale niestety nie wytrzymał, ze względu, że listwa jest dosyć twarda i trzeba ją czymś dociągnąć do błotnika.
Co do wody sprawdź czy nie masz czasami pod tylną kanapą (siedziskiem).
Jak zrobię to dam znać. Puki co dzięki.
Wysłany: Sro Gru 09, 2009 09:56
staf patrzyłem na stronie, byłem w sklepie który sprzedaje spinki i niestety nic nie pasuje. Najlepszym rozwiązanie póki co jest taśma dwustronna, ale zmienię ją na poliuretanową masę klejąco-uszczelniającą.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum