Jakie parametry powinny mieć te 3 rezystory nawiewu ?
I drugie, czy mogą to być inne rezystory np. ceramiczne, czy koniecznie muszą to być takie druciki ?
Proszę o pilną odpowiedź, ponieważ znajomy czeka na montaż.
_________________ Pozdrawiam,
edzio123
SPAMU¦
Wysłany: Pon Wrz 14, 2009 17:28 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
sTERYD, społeczeństwo nam leniwieje
edzio123, mogą być zwykłe ceramiki, sprawdzają się też ponoć sprężynki od długopisów odpowiednio rozciągnięte ale tego patentu nie testowałem.
Jeżeli masz chwilę poczytaj jeszcze TO Jak tam opisałem : połączyłem równolegle dwa rezystory o wartości 2,2 ohma 10 Watt (czyli wyszło 1,1 ohma) - działa miesiąc i jest OK. Miałem poprawić mocowanie - ale jak to często bywa : brak czasu.
Uzupełnienie : Dziś jest 14 września 2010 r. - działa więc już ponad rok i jest OK
Ostatnio zmieniony przez IROLA Wto Wrz 14, 2010 20:45, w całości zmieniany 2 razy
Pomógł: 84 razy Dołączył: 20 Paź 2007 Posty: 757 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: Pon Wrz 14, 2009 20:49
praktis napisał/a:
edzio123, mogą być zwykłe ceramiki, sprawdzają się też ponoć sprężynki od długopisów odpowiednio rozciągnięte ale tego patentu nie testowałem.
Sprężynki z długopisów raczej to długo nie podziała, lepiej zastosować drut oporowy zespalanej suszarki do włosów, płytki grzejnej itp.
Sam ostatnio zastosowałem takie druciki i działa a koszt inwestycji
_________________ Był 214 si LPG 16v 1.4 103KM 97r. Platinum Silver
Był R 25 2.0 iDT 113kM 05r. X POWER GREY MET
Mam jeszcze jedno pytanko, czy wiatrak powinien działać na 4 biegu jeżeli odłączyłem i wyjąłem płytkę z rezystorami ? Bo chciałbym sprawdzić czy nie spalił się czasem przekaźnik pod maską i dlatego nie działa na 4 biegu...
Mam jeszcze jedno pytanko, czy wiatrak powinien działać na 4 biegu jeżeli odłączyłem i wyjąłem płytkę z rezystorami ? Bo chciałbym sprawdzić czy nie spalił się czasem przekaźnik pod maską i dlatego nie działa na 4 biegu...
Ale w jakim sensie "odłączyłeś"? Jeśli odłączyłeś wtyczkę, to nie będzie działał na IV, ale jeśli kabelki masz wpięte do płytki, to ma działać.
Aha, ok dzięki, to muszę poczekać na sprawdzenie bo płytka "się lutuje" u znajomego, który TV naprawia Dzięki
[ Dodano: Wto Wrz 29, 2009 18:45 ]
Mam jeszcze jedno pytanie. Mianowicie chodzi mi o wentylator nawiewu. Okazało się jak go rozebrałem, tzn. jak zdjąłem tą plastikową obudowę że jest trochę skorodowany i zaśniedziały. Z zewnątrz oczyściłem to miejsce gdzie on się obraca na tym nie wiem jak to się nazwy takim trzonku, ale nie wiem czy można go rozebrać i wyczyści od środka. Bo dzieje się tak, że jak kilka dni go nie używam, to poprostu mi się blokuje i nie działa nawiew. Więc powiedzcie mi proszę czy to da się jakoś rozebrać i doprowadzić go do ładu ? czy wypadałoby go zastąpić nowym w całości ?
Mam do Was jedno pytanko jeszcze w sprawie tych rezystorów.
Właśnie zakupiłem rezystory z tej aukcji do swojego R45, te są co prawda do 400 ale mówiono tu że do 45 też pasują więc kupiłem.
Powiedzcie mi, czy to białe coś, co widać tu na zdjęciach (materiał czy co to jest) się zdejmuje przed ich montażem ? czy to ma zostać tak jak jest
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum