Czas nieuchronnie leci do przodu, tak więc przyszła pora na moje CA
Planuje kupić na przód głośniki Helix DB 62.1, ale to już raczej postanowione, więc mniejsza z tym.
Chodzi mi bardziej o skrzynie basową.
Nie chce mieć super bassu, nie chce też dudnienia, dlatego tuba odpada.
Najwygodniejszym rozwiązaniem jest skrzynia aktywna.
Jako, że nie chce super bassu, tak więc nie będę wydawał masy pieniędzy - chce po prostu żeby to był normalny, ładny bass, a nie coś na jego kształt.
Z tańszych subków znanych marek zainteresował mnie Clarion SRV 202.
http://www.clarion.com/pl...2390401310.html
Co wy na ten wybór? Jakiś inny subek możecie mi polecić do 300zł?
Dzięki z góry.
SPAMU¦
Wysłany: Czw Gru 03, 2009 19:02 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 1 raz Dołączył: 19 Sie 2009 Posty: 147 Skąd: Kielce
Wysłany: Pią Gru 04, 2009 20:29
Osobiście też myślałem przez chwilę o basie, ale zrezygnowałem, bo muszę kilka innych rzeczy zrobić w samochodzie, a fundusze niestety ograniczone...
Z racji tego, że bagażnik do największych nie należy myślałem o czymś pod siedzenie... Zobacz coś takiego:
Pomógł: 1 raz Dołączył: 01 Lip 2009 Posty: 21 Skąd: Nowy Targ
Wysłany: Pią Gru 04, 2009 22:09
Miałem podobne podejście, tzn nie chciałem super basu tylko żeby było ładne brzmienie.
I skusiłem się na skrzynkę basową firmy Fusion - razem ze wzmacniaczem zapłaciłem 220 zł.
Co prawda sprzęt używany ale jak na moje potrzeby zupełnie wystarczający - i gra naprawdę dobrze.
No dokładnie
Ja chcę aktywną, żeby mieć spokój już z tym wzmacniaczem, jego mocowaniem itp.
Wykombinowałem, że skrzynie przytwierdzę do wykładziny na rzep
Można na allegro na metry kupić.
No i jak, zakupiłeś tą skrzynkę pod siedzeniem? Też ku temu się przymierzam, gdyż w bagażniku szkoda mi miejsca. Nie wiem tylko jak to gra. Jeśli możesz to napisz, czy spełniło to Twoje oczekiwania. W autku mam głośniki : 2 X 130mm Sony xPlode z tyłu, 2 x 165mm Pionner z przodu + tweeterki.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum