Witam. Niech mi ktoś poradzi bo alarm sam włacza się w moim roverku, troche to jest niezręczne bo nie moge zamykać auta na noc. Jaka może byc tego przyczyna i jak ją zlikwidować? Pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Wto Gru 29, 2009 11:34 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
trzeba posprawdzać wszystkie czujniki czy się nie zacinają albo nie ma przetartego kabla, podejrzewam że włącza się od czujnika ruchu jak u mnie... tymczasowo zamykaj z kluczyka wtedy czujka ruchu się nie uzbraja i jest spokój przynajmniej u mnie
no własnie dzisiaj to próbowałem i alarm się właczał nawet z kluczyka. A co do czujników to gdyby sie zacinały to wtedy przy zamykaniu nie mrugają światełka od kierunków. To juz sprawdziłem.
A co do czujników to gdyby sie zacinały to wtedy przy zamykaniu nie mrugają światełka od kierunków. To juz sprawdziłem.
u mnie winne były czujniki kierunki mi zamigały 3x a za chwilę włączał się alarm.
w moim przypadku były wilgotne czujniki po myciu.przedmuchalem wszystkie sprężonym powietrzem i problem zniknął.sprężone powietrze w spraju kosztuje około 12 zeta i jest dostepne w każdm markecie
Pomógł: 142 razy Dołączył: 19 Mar 2009 Posty: 3960 Skąd: Pieszyce
Wysłany: Wto Gru 29, 2009 15:31
Ja tez mam ten problem, ale u mnie poprzedni wlasciciele wylaczyli dzwiek alarmu i oprocz choinki nie mam żadnych niemiłych efektow dzialania alarmu hah Oczywiscie nie podaje tego jako rozwiazania problemu, ale jakby nieskutkowalo nic mozna poszukac i odlaczyc dzwiek
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum