Wysłany: Sro Gru 11, 2013 20:07 [r75] bulgotanie w czasie dodawania gazu - seria problemów
Typ: V6 Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
witam. Zauważyłem dzisiaj że w czasie dodawania gazu słychac na wysokości deski rozdzielczej na całej szerokości dźwięk przypominajacy bulgotanie / przelewanie się wody. Co to może być.
Dodam że miałem wymieniony płyn w chłodnicy odpowietrzony układ nowy termostat z kolektorem dolotowym. Mam również problem z ogrzewaniem działa tylko lewa strefa i to tez nie tak jak kiedyś. W dodatku wlewa mi się którędyś woda do wnętrza gdyż niedawno miałem akwarium w lewej części samochodu pod siedzeniami. Czy może to mieć wszystko jakiś wspólny morał?
SPAMU¦
Wysłany: Sro Gru 11, 2013 20:07 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 31 razy Dołączył: 26 Kwi 2008 Posty: 485 Skąd: Góra
Wysłany: Sro Gru 11, 2013 20:22
Przelewanie wody, to może być klimatyzacja, masz włączoną??
Jeśli masz klimatronic, to dodawanie ciepła przyciskiem czerwonym, zimna niebieskim, powoduje w ruch silniczki, być może one nie otwierają się do końca z Twojej prawej strony.
U mnie z lewej strony na wysokości 21st a 23st. ciągle pracuje ( tak jakby się kręcił, przepuszczał na kole żębatym) na innej temp. ustawia sie i cisza.
mam zamiar zagladać do niego.
U mnie czasami też przelewającą wodę słychać, ale tylko na włączonej klimie
odpływy drożne. Gdyby w grodzi była woda było by ja słychać przy hamowaniu, skręcaniu tak jak wyczytałem wczesniej na forum. A bulgotanie słychac wyłącznie w czasie gazowania auta, czy to w ruchu czy na postoju. Co do ogrzewania. Prawa strefa w zasadzie nie działa w ogóle a lewa to wyglada to tak że nawiew z lewej strony kierownicy wieje cieplejszym powietrzem ale jak by słabszą mocą niż zwykle a nawiew z prawej strony kierownicy z normalną mocą ale nieco chłodniej..... mam nadzieje że to tylko nagrzewnica.
Te bulgotanie to może efekt nie pełnego odpowietrzenia. Kiedyś też tak miałem, ale po jakiś 500 km przeszło.
Co do nagrzewnicy to możesz zdjąć osłony konsoli i zobaczyć jak działają silniczki od nawiewu, tutaj masz widoczny na zdjęciu:
http://forum.roverki.eu/v...p=559171#559171
temat jest o demontażu nagrzewnicy, może się przyda.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum