Wysłany: Nie Gru 06, 2009 12:42 [R75] Trzeszczy lewy przód
Typ: GLD Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1999
witam gdy skrecam w prawo na wyboistych lub brukowych drogach slychac trzaski z lewej przedniej strony mechanik macal koncowki i nic nieznalazl ,na kierownicy nic nieczuje ,podczas hamowania tez ok tylko skrety w prawo
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pią Gru 03, 2010 00:30, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Nie Gru 06, 2009 12:42 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Miałem to samo... po czasie trzaski coraz głośniej, potem przy skręcaniu w lewo również (też najpierw tylko w prawo), potem na prostej na bruku, a końcowa faza: na każdej nierówności.
U mnie stukała tak maglownica. Czyli przekładnia układu kierowniczego.
Dzisiaj ją wymieniłem na przekładnię od anglika (300 zł + 350 zł wymiana) i stuka mniej : )) jednak nie trafilem na egzemplarz i czeka mnie powtórka, ale powiedzmy za miesiąc, jak na spokojnie znajdę sobie coś świeższego. Obecna wymieniona jest z roku 2001...
Wymień to proszę, ponieważ nie trzyma Ci auto zbieżności i zaczniesz wyrzucać siano na opony : )
Diagnozę postawiono przy pomocy podnośnika, mechanika i mnie wewnątrz auta. Na podniesionym aucie ruszałem kierownicą w lewo i prawo na wyłączonym silniku i widać było pod autem co i gdzie stuka..
Aha, objawy faktycznie podczas jazdy wystepują właśnie na bruku.. kiedyś tutaj o tym chyba pisałem, ale nie było pomysłów co to : ) teraz już wiem : )
bylem na szarpakach,mam luzy na maglownicy i 2 tuleje ponadrywane ale czy te usterki by tak glosno trzeszczaly?sie okaze jak wymienie a dasie te luzy jakos zlikwidowac ?podkrecic cos mozna slyszalem
Wysłany: Wto Sty 05, 2010 17:27
Luzu na maglownicy bez jej wyciągnięcia nie wykasujesz. Brak dostępu do śruby. Sam chciałem wykasować ale oddałem do regeneracji. Potrzebny jest specjalny klucz. U innych producentów maglownic wystarczy klucz płaski. U nas niestety nie. Maglownica jest TRW.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum