Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1995
Witam
mam 2 pytanka pierwze
orientuje sie ktos jaki rozmiar maja glosniki w przednich dzwiach bo chcialbym wymienic a z braku czasu niemam kiedy isc i demontowac boczku...
a i jesli ktos ma jakiess do polecenia glosniki
2 pytanie to
czy do rovera 620 Si podejdzie jakis fotel z innego Rover albo Hondy??
bo moj tragedia skora popekana
pozdro i z gory dzieki
Ostatnio zmieniony przez Zuraw Pią Kwi 06, 2012 12:33, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pią Kwi 06, 2012 11:57 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Jak kupowałem głośniki to facet patrzył w mądrą książkę i okazało się że są za głębokie.
Tak więc najlepiej wymontować i tak będziesz to musiał zrobić.
Głośniki wymieniłem bez problemu i jest ich wszędzie na giełdzie do wyboru do koloru.
Jeśli chodzi o markę to kupiłem jakieś „no name” i grają aż miło.
U siebie wsadziłem Signat H16, dodałem do tego dystanse z mdf dla Hondy Civic (allegro) i wszystko bardzo dobrze pasuje. Szyba nie zawadza o magnes, mimo że Signat jest głębszy niż oryginalny głośnik.
czy do rovera 620 Si podejdzie jakis fotel z innego Rover albo Hondy??
Najfajniej byłoby znaleźć fotel z elektryczną regulacją lewy, i prawy z elektryką od anglika, ale to ciężka sprawa - Accord V lub R600 - zawsze pasuje.
_________________ Lincoln Continental `77 *** M-B 320E *** M-B E500
Ja mam u siebie fotele z Accorda VII gen i nie było dużo przeróbek, aby je włożyć. W sumie jedna dziura w podłodze + 2 now dziury w belce poprzecznej na której zamontowane są oryginalne fotele (te z nowego Accorda mają mniejszy rozstaw śrób.
Zuraw: nie zakładaj do drzwi głośników z przetwornikami wysokotonowymi. Wysokie tony powinny być wsadzone w trójkąciki od lusterek, wtedy to gra tak jak powinno W drzwiach wysokie tony burzą tylko scenę. Od siebie polecam te Signaty H16. Grają naprawdę dobrze, chociaż tutaj zależy czego kto oczekuje od głośników
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum