Czy ktos z was jest w stanie potwierdzic, ze wskazówki w mitsubushi carismie (tego z licznikiem km cyfrowym i analogowym) sa podswietlane? Najlepiej z autopsji, moze ktos ze znajomych ma i mozecie podpatrzec
Celem pytania jest upewnienie sie przed zakupem zegarow od carismy i montazem w/w wskazowek w zegarach R400
Dzieki pozdrawiam
faecd
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
SPAMU¦
Wysłany: Pią Lut 26, 2010 00:43 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
gdzie tam od laguny II...w lagunie wskazowki maja srebrne dekle i to nie bedize pasowalo
poza tym ja chce zamowic zegary z podswietlanymi wskazowkami i zegary do R400 od jednego kolesia stad moje pytanie wiem, ze tez od mazdy 626 pasowalyby ale tam wskazowka obrotomierza jest krotsza niz predkosciomierza wiec lipa.
poza tym zalezy mi na wlasnie czarnych deklach wskazowek. Camaro zaloyl od cilio II i jakos to wyglada choc dekiel na dziwny ksztalt. W carismie mamy ladne okragłe dekle
W Carismie z tego co pamiętam to wskazówki sa podświetlane.
Natomiast bardzo tanio można zakupić licznik od poloneza caro w którym wskazówki są podświetlane na 100%, coś takiego jak na zdjęciu. Kompletne używane liczniki można kupić na allegro już za 15-20zł.
Tomek1212, dzieki za odpowiedz ale 15-20 zl mnie nie urabia bo ja chce kupic licznik do R400 i jakis inny z podswietlanymi wskazowkami od jednego faceta. Na allegro stoja zegary do R400 za 19zl i do tego ten sam czlowiek ma wlasnie do carismy za 29
No dobra, to zmienia postać rzeczy. A wymyśliłeś jak zrobisz samo podświetlenie wskazówki ? Jakieś diody zapewne poupychane. Licz się z tym, że aby wskazówka była dobrze podświetlona to trzeba będzie wsadzić co najmniej z 4diody na każdą wskazówkę (najlepiej SMD).
A co do podświetlenia wskazówek w carismie to myślę, że te filmiki rozwieją wszelkie wątpliwości:
Już kiedyś przerabiałem ten temat (w motorku) i przy jednej diodzie która świeci z jeden strony wskazówka owszem jest ładnie podświetlona ale tylko w jednej pozycji, gdy wskazówka szła do góry to już nie wyglądało tak ładnie, dlatego właśnie montowałem po 4 diody tak aby świeciły na wskazówkę z każdej strony i wtedy wyglądało to tak jak powinno.
[ Dodano: Pią Lut 26, 2010 21:27 ]
Skoro filmiki widziałeś to ska wątpliwości ?
[ Dodano: Pią Lut 26, 2010 21:28 ]
Aha, myślałeś jeszcze co będzie z regulacją jasności podświetlenia wskaźników przy diodach LED ?
Koledzy po co te kłótnie, znam temat z autopsji, zresztą każdy na tym forum wie o tym Wystarczy po 3 szt. diod 3mm super jasnych w zależności od koloru pod duże tarcze i 2 szt. tego samego rozmiaru na mniejsze i wszystko jest regularnie i bardzo mocno podświetlone. Miejsca jest aż nadto.
Bardzo ważnym elementem jest niestety montaż małych podpórek pod wskazówki mniejszych tarcz, gdyż po operacji wymiany wskazówek będą opadać do samego dołu, a to nie jest zdrowe gdyż za którymś razem mogą lekko się przestawić.
faecd, będziesz miał 2 komplet zegarów to sobie wyciągniesz oryginalne podpórki z dużych tarcz i wstawisz pod mniejsze
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum