Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 1999
Witam mam pytanie.Wyrzuca płyn chłodzący z rurki przy wlewie płynu do chłodnicy.
Czy ktoś już się spotkał z takim problemem wymieniłem głowice uszczelkę śruby mocujące głowice a on dalej wyrzuca płyn chłodzący. Czy jest źle odpowietrzony?Ile ma odpowietrzników? Proszę o pomoc. Z góry dziękuje.
SPAMU¦
Wysłany: Pon Lut 13, 2012 23:02 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
sugeruję źle wykonaną wymianę uszczelki pod głowicą. Jest jeszcze jedna możliwość że zardzewiał zaworek (kulka) w kolektorze ssącym i się bąbel powietrza robi.
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
witam
tez maiłem taki przypadek ze wyrzucało płyn. Podejrzewano tez uszczelke pod głowicą a okazało się ze była zapchana pompa wody.... a najciekawsze ze była zapchana... uwaga ...silikonem. Pompa wody była złożona na jakis beznadziejny silikon który był zassany do pompy i ja zapchał.
to ja też się podepnę... Dopiero przedwczoraj odebrałem samochód po wymianie zaślepki wałka rozrządu, a już znowu coś się dzieje. Wczoraj przejechałem jakieś 400 km i wszystko było OK. Ale jak już parkowałem pod domem, to musiałem troszkę się nakręcic kierownicą, by się zmiescic. Zauważyłem, że coś paruje mi spod maski. Od razu zerknąłem na zegary - temperatura niby OK- czyli w połowie skali. Podniosłem maskę, a z tego kolanko przy korku zbiorniczka rzuca parą... Co jest?
Po wystygnięciu silnika kupiłem płyn i dolałem prawie 2 litry.... Innych objawów nie ma. Nic nie faluje, ogrzewanie działa OK, węże są gorące, moc nie spada, mazi w oleju nie ma.
Jakieś suggestions?
aha... właśnie pozaglądałem, pomacałem, ponaciskałem i się okazuje, że gdzieś mam ujście płynu.. gdzieś w okolicach bloku lub zbiorniczka wyrównawczego. Widzę, że znowu będzie warsztat eeeech...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum