Wysłany: Nie Sty 17, 2010 20:23 [Rover 414 si] Problem z temperatura i szarpaniem silnika
Dzisiaj jak wracałem do domu to zaczęło strasznie rwać na 1 i 2 w okolicy 2000 tysięcy obrotów, na 3 i 4 już było w porządku dojechałem do rada i musiałem zredukować strasznie zaczęło rwać temperatura podskoczyła na maksa. Zatrzymałem auto sprawdzić co się dzieje płyn w zbiorniczku ok na poziomie i w miarę chłodny chłodnica tez poczekałem aż wystygnie silnik , dojechałem na rwącym silniku do domu z 3km. Teraz nawet boje się go odpalać co się mogło stać
Ostatnio zmieniony przez budyn26 Nie Sty 17, 2010 21:18, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Nie Sty 17, 2010 20:23 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
budyn26, proszę sprecyzować problem w temacie, samo słowo "problem" niczego nie mówi, każdy tu ma jakieś problemy z autem, w przeciwnym razie nie pisałby w tym kąciku
Nie o to chodzi, musisz wpisać przynajmniej ogólnikowo - szarpanie na 1 i 2 biegu, czy coś w tym stylu. Pomyśl jak ma działać wyszukiwarka i służyć nam dobrze, jeżeli tematy będą źle formułowane.
sprawdż czujniki temperatury chyba masz dwa jeden daje odczyt na zegary drugi do kompa silnika są na wyjściu z silnika do węza do chłodnicy
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
Objeździłem cały Rzeszów nigdzie nie udało się podpiąć. Gość w serwisie bosch nawet nie wiedział i nie znalazł gniazda, powiedział mi ze nie mam . Dopiero dzięki Markzo trafiłem do mechanika, niestety jego komp tez nie obsłużył mojego roverka . Dziwne do 214 miał a do 414 już nie. Wymieniłem świece, kable, kopułkę i palec. Zimny jedzie jak rakieta, dopiero jak się rozgrzeje to czasem szarpie kolo 2000 tysięcy obrotów. Wie kto s co to może być??
[ Dodano: Pią Sty 29, 2010 20:44 ]
Problem z szarpaniem rozwiązany problem tkwił w cewce, miala przebicie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum