Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
Witam,wczoraj jechałem samochodem i przy pkrędkości około 90-100 km/h zaczełą mi drżeć kierownica nie wiem czemu wrociłem do domu zacząłem sukac temetu na forum i znalazlem fakt ze tarcze krzywe ze kola zle wyważone i drążki kierownicze no ok z tarczami czytałem ze przy ostrym hamowaniu by tez drżało a u mnie tak nei ma wiec to chyab mogę odrzucić co do wyważenia kól nei wiem mam zimowki teraz załozone na letnich oponac tak nei miałem zimówki mam juz ze 2 miesiace i jeszcze co do tych drążkow to mam je troche złózyte to wiem o tym i to może byc tą przyczyna jakby ktoś wiedział to bardzo prosze o pomoc, a i dodam jeszcze że jak jechalem to raz drżała ta kierownica zredukowalem do 4 musiałem i później znow tak kolo 100 nie drżała a p przejechaniu 3 km znow zaczeła????
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Wto Lut 08, 2011 22:58, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pią Sty 22, 2010 23:29 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
no to wiesiu jak masz drazki do wymiany to wymien, kola zimowe kiedy wywazane byly? w tym sezonie czy w poprzednim i lato w garazu przeczekaly.
Z kolami to jest tak, ze jak zalozysz opony na felgi, pojezdzisz sezon, zostawisz w garazu na sezon w ktorym inne kola sie stosuje, to po roku trzeba je jeszcze raz wywazyc. Wtedy wiadomo, ze wsio bedzie okej sluzylo przez lata. Taka jest procedura, po zalozeniu 2 razy wywazyc i dalej bedzie okej (no chyba, ze felge pokrzywisz i bedzie biila)
a poza tym skoro wyszukales na forum informacji i wykluczyles 1 z 3 opcji to po jakiego grzyba zakladasz temat? Skoro masz drazki do wymiany to wymien, a wywazenie kol asekuracyjnie nie zaszkodzi zrobic.
Wykonasz te 2 rzeczy, nie pomoze, bedziemy sie zastanawiali dalej.
PS kolega w 600 kupil nowe gumy, zalozyl, przejechal sie bylo okej. 2 dni pozniej rozbujal auto do 180 i gdzies okolo 150 drzalo mu lekko, wywazyl kola jeszcze raz i jest gitara.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum