Wysłany: Sro Sty 27, 2010 19:57 [R400 1.6Si `98] nie działają II pierwsze biegi dmuchawy
Cześć Wszystkim
Witam po dluższej przerwie
Mam mały problem z moim włacznikiem dmuchawy wew. auta.
Pierwsze II biegi dmuchawy w ogóle nie działaja. Działaja tylko III i IV bieg.
Jest to troche męczące orzy tego typu mrozach tym bardziej ze nie chce zeby za kazdym razem kiedy chce odparowac przednia szybe nadmuch zdmuchiwal mi czapke z glowy.
Bedę wdzieczny za pomoc. Od razu pytanko czy ten nawiew jest obsługiwany przez 2 obwody elektryczne ? Jest bezpiecznik od nawiewu I i II i drugi od III i IV tak samo z przekaznikami
Jeszcze jedna sprawa (nie chce zakladac kolejnego tematu) mozecie mi podpowiedziec czy na kolach zebatych rozrzadu sa znaczniki jak maja byc ustawione ? Mile widziane foto badz link do tematu, poniewaz sam nie znalazlem.
Dzieki Chill Rzesiu
Pozdrawiam kolegów tommyogi oraz emes z Tuningowiska we Wroclawiu w 2007 roku zaparkowalismy wtedy obok siebie.
_________________ MG ZS British Racing Green
SPAMU¦
Wysłany: Sro Sty 27, 2010 19:57 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 41 razy Dołączył: 15 Sie 2007 Posty: 1184 Skąd: Piotrków Tryb
Wysłany: Sro Sty 27, 2010 20:15 Re: [R400 1.6Si `98] nie działają II pierwsze biegi dmuchawy
Rzeski napisał/a:
Jeszcze jedna sprawa (nie chce zakladac kolejnego tematu) mozecie mi podpowiedziec czy na kolach zebatych rozrzadu sa znaczniki jak maja byc ustawione ? Mile widziane foto badz link do tematu, poniewaz sam nie znalazlem.
Dzieki Chill Rzesiu
Pozdrawiam kolegów tommyogi oraz emes z Tuningowiska we Wroclawiu w 2007 roku zaparkowalismy wtedy obok siebie.
wydaje mi sie ze powinny jakies punkty badz dziury byc , a jesli nie ma a jeszcze nie zdemontowywałes to mozesz poznaczyc aby potem nie miec problemów.
Po za tym dobry mechanik potrafi wszsytko ustawic bez punktów po zaworach oraz GMP
Co do rozrządu to najlepiej znaki zrobić markerem sobie samemu.Znaki zrobić na kole,obudowie i pasku.Następnie znaki ze starego paska odrysować na nowy.Założyć nowy pasek tak aby wszystkie trzy znaki się pokrywały na każdym kole i po robocie.
kadzaf, tak jak opisałeś w roverkach to nie zadziała... już przy próbie ustawienia w ten sposób pogniesz zawory... tłoki mają być wszystkie równo, zresztą o rozrządzie w serii K było już wszystko milion razy, albo i dwa
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum