Wysłany: Wto Kwi 09, 2013 19:13 Akcyza, rejestracja samochodu z niemiec
Witam! Znalazłem ofertę rovera w mojej okolicy ale patrząc po tablicach minął już okres 30 dni. Z tego, co udało mi się wyczytać tyle jest przewidziane na rejestrację auta. W związku tym mam kilka pytań. Co teraz z opłaceniem akcyzy? Co z innymi opłatami? Czemu unikać kupna na tzw. "niemca"? I w jakim wypadku muszę mieć jakieś poświadczenie, że auto zostało przywiezione na lawecie?
Tu link do auta http://otomoto.pl/rover-200-C28247336.html
SPAMU¦
Wysłany: Wto Kwi 09, 2013 19:13 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Auto nie jest zarejestrowane ani w niemczech ani w Polsce, więc nie może poruszać się po ulicach.
Możesz jedynie go na lawecie do siebie przytaszczyć a potem z kompletem dokumentów pojechać do urzędu i go zarejestrować.
Ale nie opłaca się go brać, kompletna rejestracja to jakieś 1500zł więc auto wyniesie Cię prawie 4.5tys (jak cenę spuści).
No właśnie tak myślałem, że przy tak tanim samochodzie to nie będzie opłacalne. Nie wspomnę już o pracach jakie są przy nim do wykonania.
Kurde ciężko ustrzelić jakąś ciekawą 200 w mojej okolicy a wycieczka na południe mi się nie widzi
Jestem z Działdowa, woj. warmińsko-mazurskie. Gdzie trzeba się starać o takie tablice? W urzędzie rejestracji tak jak o zwykłe? W sprawach rejestracji samochodów z zagranicy jestem kompletnie zielony
Przypuszczam ,że auto ma umowę "in blanco" co jest nielegalne. Ponoć urzędy celne wyrywkowo sprawdzają w krajach sąsiednich z kim faktycznie sprzedający podpisał umowę i można mieć problemy na całej linii.
Auto nie jest zarejestrowane ani w niemczech ani w Polsce, więc nie może poruszać się po ulicach.
Możesz jedynie go na lawecie do siebie przytaszczyć a potem z kompletem dokumentów pojechać do urzędu i go zarejestrować.
Dlaczego nie może się poruszać po ulicach? A jak ma wykupione OC?
Pytam bo widzę, że naprawdę sporo aut tak jeździ. Handlarze mogą brać na to czasowe OC. Jakoś nie słyszałem żeby policja to ścigała.
Patrząc z takiego punktu widzenia to na tych wyjazdówkach w ogóle nie powinno być wolno jeździć.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum