Wysłany: Pon Kwi 12, 2010 08:45 R 220 - Światła dzienne led -- oceńcie sami !!
Moj roverek z lampkami na których jeżdże juz ponad rok i jestem bardzo zadowolony jeśli ktoś jeszcze jest zainteresowany takim rozwiązaniem moge doradzic
SPAMU¦
Wysłany: Pon Kwi 12, 2010 08:45 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
oryginlnie powinny w tym miejscu znajdowc się halogeny przeciwmgielne na których jak wiadomo nie można jeżdzić za dnia....lub po prostu czarne zaślepki w które to właśnie zamontowałem moje ledy...
Homologacji zapewne te lampki nie mają ? Policja się nie czepia ?
to nie są diody w igielicie za 20 zł z allegro tylko oryginalne lampy bodajże włoskiej firmy z homologacja wybita na lampie tj. E11 i oznaczenie lamp dziennych RL . odnosnie wysokości zamontowania to juz nie pamiętam dokładnie ale to raczej był przedzial min 30cm max 140cm od podłoża... A na potwierdzenie legalu tydzień temu miałem starcie z drogówką przyznali ze zatrzymali mnie z powodu lamp dziennych a skonczyło się na stwierdzeniu ze bardzo ładnie świecą i ładnie autko z nimi wygląda zero ściemy! tak było...nawet dokumentów nie chcieli...tak więc lampy są 100% legalne
Fajne fajne Włącznik masz w środkowej konsoli (tam gdzie oryginalny od halogenów) czy w innym miejscu?
Wg. przepisów powinien być zamontowany moduł, który automatycznie włącza DRL, przy przekręceniu na zapłon i gasi je przy włączeniu którychkolwiek świateł i zapewne kolega takie ma. Ogólnie bardzo mi się podobają i jeśli będę robił to najprawdopodobniej takie.
Ile Cię to wyniosło? Bo liczyłem, że przy robieniu zwykłych żarówkowych przy użyciu puszek od oryginalnych halogenów wyniosłoby mnie to lekko ponad 100 zł (światła 80 zł, moduł 25 zł i wysyłki).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum