Witam
Może mi ktoś pomóc, co mogę zrobić by pozbyć się problemu?
1. Jak włączam laptopa to na pierwsze otwarcie strony startowej musze chwile poczekać.
2. W czasie pracy laptopa, gdy nie robię nic, tylko czytam, co pare minut na ok 1sek robi się zupełnie biały ekran.
Nie znam się na tym wogóle, dlatego prosze was o pomoc.
_________________ www.w-mp3.pl Nie trąb, robię co mogę
SPAMU¦
Wysłany: Czw Lut 11, 2010 21:40 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Własnie nie. Dzieje się tak również gdy nic nie robie. Sprawdzałem, zostawilem go właczonego i co jakiś czs zerkalem na tapete. Też co jakiś czas eobi się biały.
przeskanuj dyski w poszukiwaniu wirusow lub innych programow najlepiej nod32 lub kasperciakiem. Zrob scandisk dysku operacyjnego. Ciezko tak stwierdzic co go gryzie na odleglosc , moze byc tez cos nie tak z matryca lub sterownikami od grafiki.
Na laptopach się zupełnie nie znam ale pierwsze co zrób podłącz zewnętrzny monitor i sprawdź czy tam też mruga jak nie całkiem możliwe, ze matryca/połączenie z matryca jest uszkodzone. Zobacz też w opcjach zarządzania energią czy sie coś nie poprzestawiało. Profilaktycznie zainstaluj avire (najlepszy darmowy antywirus), wyczyść rejestr i uaktualnij sterowniki usuwając wcześniej np programem Driver Cleaner (dla XP) lub Driver Sweeper (działa na wszystkich systemach MS ale osobiście programu nie testowałem)
_________________ Jeśli twierdzisz, ze szukałeś i nie znalazłeś to znaczy, ze kłamiesz.
Ostatnio zmieniony przez Pływak Czw Lut 11, 2010 23:37, w całości zmieniany 1 raz
Zrob jak radzi plywak. Sprawdz czy to kwestia softu czy kwestia sprzetu.
Moze Twoj wygaszacz sie wysypal, albo taki sie ustawil z niewiadomych przyczyn.
Ustaw sobie wygaszacz na 2min. poczekaj az sie wlaczy, a potem obserwuj czy zmieni sie z powrotem na bialy. Jesli nie, to w opcjach zasilania (wlasnie gdzies przy wygaszaczu) ustaw sobie schemat "zawsze wlaczony".
Ps.
Pamietaj o funkcji pomogl i nie zapomnij kliknac odpowiednim osobom
Nawet jesli w dziale offtopic nie dziala, sprobuj
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
Przeskanowałem wczoraj wieczorem. Nie mam tak jak polecałes ani nod-a, ani kasper
Zrobiłem to Avastem. Znalazł trzy wirusy.
Tomaszi napisał/a:
czy sprawdzałeś z zegarkiem w ręce co jaki czas się to dzieje, czy jest to cykliczne powtarzanie w równych odstępach.
Tak, co 4minuty.
Cytat:
Masz może uruchomiony wygaszacz,
Nie wiem, zaraz sprawdze
MaReK, Przyjże się wygaszaczowi.
Dzis włączyłem go jakieś pół godziny temu. Po wczorajszym skanowaniu na razie jest dobrze.
Mogły "psocić" mi wirusy?
Wirusy mogą wszystko:) Swoją drogą dobry i avast ale kup,ściągnij,pożycz nieważne coś lepszego ot to co podałem wcześniej lub inne bo avast jak dla mnie to prawie jakbyś nie miał antywira:) Jeśli pomogłem to ...:)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum